Βυθίστηκε κάτω από τα 40.000 δολάρια το bitcoin

Το bitcoin βυθίστηκε κάτω από το όριο των 40.000 δολαρίων σήμερα, σε χαμηλό τρεισήμισι μηνών, παρασύροντας πτωτικά και άλλα ψηφιακά νομίσματα ύστερα από τους νέους περιορισμούς που επέβαλε η Κίνα στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, αναφέρει το ΑΠΕ.

Το bitcoin, το μεγαλύτερο και πιο γνωστό κρυπτονόμισμα, ήδη δεχόταν πιέσεις από μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter από τον επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ αλλά η είδηση από την Κίνα το οδήγησε στα 38.514 δολάρια με πτώση 9%. Πριν από λίγο η τιμή του διαμορφώθηκε στα 40.157 δολάρια, με πτώση 6,4%.

Το νόμισμα βρίσκεται τώρα σχεδόν 40% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό των 64.895 δολαρίων το οποίο κατέγραψε στις 14 Απριλίου. Οδεύει επίσης προς την πρώτη μηνιαία πτώση του από τον Νοέμβριο του 2018.

Οι κινήσεις του bitcoin έπληξαν και άλλα κρυπτονομίσματα, με το ether να υποχωρεί κατά 15% στα 2.875,36 δολάρια.

Η πτώση των κρυπτονομισμάτων πυροδοτήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την ανάρτηση του Μασκ ότι η Tesla δεν θα δέχεται πλέον το bitcoin ως μέσο πληρωμής.

Οι πωλήσεις εντάθηκαν μετά την ανακοίνωση της Κίνας ότι απαγορεύει σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρίες πληρωμών να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Προειδοποίησε επίσης τους επενδυτές να αποφεύγουν κερδοσκοπικές συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα.

newsbeast.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours