Αυτός είναι ο μακελάρης της Βραζιλίας – Έσφαξε πέντε παιδιά με τσεκούρι

Κηρύχτηκε τριήμερο πένθος.

Τουλάχιστον τέσσερα παιδάκια σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν όταν ένας 25χρονος άνδρας επιτέθηκε σε βρεφονηπιακό σταθμό στη νότια Πολιτεία Σάντα Καταρίνα της Βραζιλίας.

Η κυβερνήτης της πολιτείας κύρηξε τριήμερο πένθος.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας 25χρονος άνδρας που ευθύνεται για την επίθεση συνελήφθη, χωρίς οι αρχές να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Το νοσοκομείο Σάντο Αντόνιο στην πόλη Μπλουμενάο ανακοίνωσε ότι άλλα τέσσερα παιδάκια που τραυματίστηκαν στην επίθεση, ηλικίας από μηνών έως δύο ετών, περιθάλπονται εκεί.

Ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα αποκάλεσε «τερατούργημα» την επίθεση αυτή, χαρακτηρίζοντάς την ως μια «απαράδεκτη, παράλογη πράξη μίσους και δειλίας» εναντίον «αθώων, ανυπεράσπιστων παιδιών», σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο δράστης παραδόθηκε και βρισκόταν υπό κράτηση. Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία είπε ότι ο δράστης παραδόθηκε σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τις Αρχές περίπου 40 παιδιά βρίσκονταν μέσα στον παιδικό σταθμό Cantinho Bom Pastor τη στιγμή της επίθεσης, ενώ εκτιμούν ότι ο δράστης πήδηξε πάνω από έναν τοίχο για να εισέλθει στο κτίριο και προφανώς η επιλογή των θυμάτων του ήταν τυχαία.

Σύμφωνα με αναρτήσεις χρηστών στο Twitter ο δράστης φαίνεται να είναι υποστηρικτής του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο.