Αυστραλία: Δεκάδες Έλληνες έχουν καταλήξει άστεγοι στη Μελβούρνη

Σύμφωνα με Τα Νέα, η Μελβούρνη είναι γεμάτη από ομογενείς οι οποίοι έχουν καταλήξει άστεγοι και μάλιστα πρόκειται είτε για ομογενείς δεύτερης γενιάς, είτε για Έλληνες που έφτασαν στην Αυστραλία αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο και τελικά έμειναν στον δρόμο!

Όπως αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία της Αυστραλίας, οι άστεγοι στην χώρα έχουν αυξηθεί κατά 14% τα τελευταία 5 χρόνια φτάνοντας τους 116.427! Το 30% αυτών των ανθρώπων έχει γεννηθεί στο εξωτερικό. Σύμφωνα μάλιστα με το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο SBS, οι Έλληνες που ζουν στους δρόμους της Μελβούρνης είναι δεκάδες!

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που λέει η ομογενής Ελένη Ανδριανάκη που είναι ψυχολόγος και νοσοκόμα προσφέρει τις υπηρεσίες της στους άστεγους και λέει: «Είναι πολύ λυπηρό. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν προβλήματα και μάζεψαν ότι είχαν και δεν είχαν και ήρθαν στην Αυστραλία σε συγγενείς ή σε γνωστούς τους. Κάποιοι είχαν ψυχολογικά προβλήματα ή εξαρτήσεις από πριν και εδώ επιδεινώθηκαν με αποτέλεσμα να μείνουν στον δρόμο».

Περιγράφει ένα περιστατικό με δυο κοπέλες που τις συνέλαβαν και τις πήγαν εκεί που εργάζεται. Όπως λέει η μια είχε έρθει από την Ελλάδα και γνωρίστηκε με κάποιον που την έκανε «βαποράκι».

Σε μια άλλη περίπτωση ένας 26χρονος άστεγος από την Ελλάδα εθισμένος σε ουσίες όταν τον ρώτησε αν θέλει να προσπαθήσει να τον στείλει πίσω της απάντησε: «Στην Ελλάδα; Τι να κάνω στην Ελλάδα; Πες μου τι να κάνω εκεί; Η Ελλάδα πάει, χάθηκε, τελείωσε».

Όπως λένε ειδικοί υπάρχει παραπληροφόρηση για την Αυστραλία και τι μπορεί να συναντήσει κανείς εκεί. Η Αυστραλία δεν είναι εργασιακός παράδεισος όπου μπορεί να βρει κανείς πολλές ευκαιρίες για πλουτισμό…

https://youtu.be/f2ZJ7Vj-iIY

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

About Post Author

+ There are no comments

Add yours