Ένας θησαυρός από δεκάδες εμβληματικά Citroen του 20ου αιώνα, που συγκέντρωνε ευλαβικά ένα φανατικός θαυμαστής της μάρκας, βγαίνει σε λίγες μέρες σε δημοπρασία σε μια μικρή γαλλική πόλη.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου (2024), η μικρή πόλη Fleury-sur-Andelle της Γαλλίας είναι πιθανό να γίνει το σημείο συνάντησης για όλους τους λάτρεις της Citroen. Σε αυτήν την πόλη βρίσκεται το Hotel des ventes de la Seine, όπου στις 28 Σεπτεμβρίου (2024) θα γίνει η δημοπρασία μιας σπάνιας και εκθαμβωτικής συλλογής αυτοκινήτων.

Πρόκειται για τη συλλογή που συγκέντρωνε στο πέρασμα των δεκαετιών ένας Γάλλος παθιασμένος με τη Citroen, που αγόραζε σε όλη του τη ζωή σχεδόν ό,τι μπορούσε να προέρχεται από την παριζιάνικη μάρκα.

Μεταξύ των εκθαμβωτικών αυτοκινήτων της συλλογής αυτής περιλαμβάνονται σπάνια προπολεμικά Citroen, αμέτρητα 2CVs, μοντέλα Meharis (συμπεριλαμβανομένης μιας έκδοσης 4 x 4), αρκετά Type H, καθώς και αντίτυπα των CX, DS, ολόκληρη η γκάμα του αρχέγονου Ami (Ami 6 και 8 σε εκδόσεις sedan και station wagon) και ακόμη και ένα σπάνιο τροχόσπιτο Tissier βασισμένο στο CX.

Για τους λάτρεις της οδήγησης, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ένα σπάνιο BX 4TC, από το οποίο υπάρχουν μόνο 40 αντίτυπα παγκοσμίως. Κι ακόμη, ένα Visa GTI και ένα Chrono, καθώς και ένα BX Sport με 92.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Μεγάλη εντύπωση, επίσης, σε αυτή τη συλλογή προκαλούν και τα ιδιόμορφα και σπάνια αυτοκίνητα όπως το M35, ένα πειραματικό μοντέλο με περιστροφικό κινητήρα που παρήχθη σε μόλις 267 μονάδες.

Η δημοπρασία περιλαμβάνει επίσης ένα πολύ χαριτωμένο Citroën Bijou, καθώς και ένα coupe βασισμένο στο 2CV που διατέθηκε αποκλειστικά στο Ηνωμένο Βασίλειο σε πολύ μικρές ποσότητες τη δεκαετία του 1960.

Τέλος, διακεκριμένη θέση στη συλλογή έχουν και μοντέλα που έχουν οδηγηθεί ελάχιστα και τα οποία, παρά την ηλικία τους, μοιάζουν σαν να έχουν μόλις βγει από την αντιπροσωπεία. Κάποια από αυτά είναι το GSA Pallas C-Matic που έχει μόλις 6.400 χιλιόμετρα στο κοντέρ, το GS με διπλό ρότορα με 42.000 χιλιόμετρα και επίσης το 2CVΑ του 1950 που μοιάζει ολοκαίνουργιο.

Πηγή:carandmotor.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author