Έρχεται το ηλεκτρικό Audi A9 e-tron

Σύμφωνα με το Autocar, η Audi ετοιμάζει μια ηλεκτρική ναυαρχίδα με το όνομα A9 e-tron, η οποία εξελίσσεται ως μέρος του project Artemis με στόχο να βγει στην παραγωγή το 2024.

Το πολυτελές μοντέλο που θα έχει παρόμοιες εξωτερικές διαστάσεις με το σημερινό A7 αλλά χώρους μεγαλύτερους από το A8, αναμένεται να αποτελεί εξέλιξη του Audi Aicon Concept (2017). Το project έχει την κωδική ονομασία E6 και θα εξοπλίζεται με προηγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και συνδεσιμότητα 5G συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών Car-to-X και εικονικής πραγματικότητας.

Όταν βγει στην αγορά, το Audi A9 e-tron θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις επίσης ηλεκτρικές λιμουζίνες Mercedes-Benz EQS και Jaguar XJ που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η νέα ναυαρχίδα της Audi θα είναι ένα από τα 75 ηλεκτρικά και 60 plug-in hybrid μοντέλα που θα παρουσιαστούν από τις μάρκες του VW Group (Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche, SEAT, Skoda και Volkswagen) μέχρι το 2029, ως μέρος επένδυσης €60 δισεκατομμυρίων. Μόνο η Audi αναμένεται να παρουσιάσει 20 αμιγώς ηλεκτρικά και 10 plug-in hybrid μοντέλα μέχρι το 2024.

Το project Artemis με υπεύθυνο τον μηχανικό Alex Hitzinger, έχει επωμιστεί το βάρος της εξέλιξης νέων τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης και αυτόνομης οδήγησης, και των εκδόσεων παραγωγής των πρωτοτύπων Al:ME (πιθανότατα αναβιώνοντας το όνομα A2), Al:Race και Al:Trail quattro.

*Η ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα είναι μια προσέγγιση του Autocar για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το επερχόμενο A9 e-tron.

Πηγή: Autocar

About Post Author

+ There are no comments

Add yours