Να αποχαιρετήσει δια παντός τον Λευκό Οίκο ετοιμάζεται ο Τραμπ το πρωί της Τετάρτης και ανήμερα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει δηλώσει πως δεν θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του διαδόχου του, θα αναχωρήσει με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One με προορισμό το θέρετρό του στη Φλόριντα. Η αποχαιρετιστήρια τελετή έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στην αεροπορική βάση Άντριους στο Μέριλαντ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσκλήσεις έχουν ήδη αποσταλεί από τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, καλώντας τους προσκεκλημένους να προσέλθουν στη βάση μέχρι τις 07:15 π.μ. τοπική ώρα. Αύριο, τελευταία μέρα της θητείας του στο Οβάλ Γραφείο, ο Τραμπ αναμένεται να απονείμει περί τις 100 προεδρικές χάρες και μειώσεις ποινών. Αυτές εκτιμάται ότι θα αφορούν κατά κύριο λόγο πολιτικούς του συμμάχους, καθώς και οικονομικούς εγκληματίες. Αξιοσημείωτο είναι ότι χάρες αναμένεται να αποδοθούν και σε γνωστούς ράπερ, καθώς και στον οφθαλμίατρο δρ Σάλομον Μέρτζεν από το Παλμ Μπιτς, που μπήκε στη φυλακή προ διετίας μετά την καταδίκη για δεκάδες απάτες με ταμεία περίθαλψης.

Τραμπ κτίριο

Τραμπ αποχώρηση: Όχι χάρη στον εαυτό του

Οι συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να τον συμβούλεψαν να μην απονείμει χάρη στον εαυτό του. Το τελευταίο, αν πραγματοποιούταν, θα αποτελούσε μια ευθεία παραδοχή της ενοχής του για τα γεγονότα της αιματηρής εισβολής στο Καπιτώλιο. Παράλληλα, εισηγήθηκαν να μην απονείμει χάρη ούτε και σε άτομα που πρωτοστάτησαν στα συγκεκριμένα επεισόδια, μολονότι ο ίδιος τα είχε χαρακτηρίσει αρχικά «πατριώτες», που δεν έκαναν κάτι κακό. Πάντως οι πηγές αναφέρουν ότι ο Τραμπ δεν σκοπεύει να απονείμει χάρη τον εαυτό του αλλά και ούτε στα μέλη της οικογένειάς του, ένα άλλο θέμα που έχει συζητήσει ιδιωτικά με συμβούλους του.

Πηγή:alphafreepress.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours