Οι εισηγμένες στη γερμανική αγορά μετοχές του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης υποχώρησαν κατά 8% την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, μετά την ανακοίνωση αναστολής του λογαριασμού του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής.

Σε δήλωσή της, η εταιρεία αναφέρει πως η απόφαση αναστολής της λειτουργίας του λογαριασμού ο οποίος έχει περισσότερους από 88 εκατομμύρια ακόλουθους, πάρθηκε για την μείωση του ρίσκου νέας κλιμάκωσης της βίας στις ΗΠΑ, μετά την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο την Τετάρτη.

Πτώση παράλληλα σημείωσε και η τιμή των μετοχών του Twitter στην αγορά των ΗΠΑ, υποχωρώντας κατά 6,8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Οι οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν πως η απόφαση της εταιρείας αναμένεται να έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο για την ίδια, ενώ δεν αποκλείεται το κόστος λειτουργίας του Twitter να μεγαλώσει ειδικά αν η εταιρεία προχωρήσει σε ενδελεχή έλεγχο του περιεχομένου που αναρτάται από τους χρήστες.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που το Twitter προχωρά στην αναστολή λειτουργίας λογαριασμού αρχηγού κράτους, ξεκινώντας μια θύελλα αντιδράσεων σχετικά με τον αντίκτυπο των κολοσσών της τεχνολογίας στην ελευθερία του λόγου και στη δημοκρατία γενικότερα.

Σημειώνεται, πως σε αναστολή του λογαριασμού του Ντόναλντ Τραμπ έχει προχωρήσει και η Facebook, ως το επίσημο τέλος της θητείας του Αμερικανού προέδρου στα τέλη του μήνα.

Πηγή:emea.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours