Έρευνα της MRB για τον τ/σ Star- Πώς αξιολογούν τους χειρισμούς κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Από την ημέρα που ήρθε και στη χώρα μας ο ιός του νέου κοροναϊού, τα πάντα άλλαξαν σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής μας ζωής.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τ/σ Star, παρουσιάστηκε μία μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρίας MRB, στην οποία οι Έλληνες πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε μία σειρά ερωτημάτων για τα πράγματα που τους έχουν λείψει πιο πολύ στην καθημερινότητά τους, τη γνώμη τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τη στάση της αντιπολίτευσης καθώς και την αξιολόγηση που κάνουν σε πολιτικά πρόσωπα της επικαιρότητας.

Αναφορικά με την οικονομική τους κατάσταση, οι πολίτες εμφανίζονται ελαφρώς απαισιόδοξοι καθώς το 24,3% απάντησε πως αυτή θα χειροτερεύσει ελαφρά, ενώ το 22,7% απάντησε πως θα χειροτερεύσει σημαντικά.

Σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ένα συντριπτικό ποσοστό του 79,9%, τους χαρακτηρίζει θετικούς ενώ πολύ καλή εκτίμηση έχει ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με ποσοστό 71,7 ενώ τον ακολουθεί ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με ποσοστό 67,7% και στην τρίτη θέση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ποσοστό 67,5%.

Την εμπιστοσύνη των πολιτών Τσιόδρας και Χαρδαλιάς

Αναφορικά με τα κεντρικά πρόσωπα της επικαιρότητας, ένα μεγάλο ποσοστό 77%, αξιολογεί θετικά τη στάση και τους χειρισμούς του κ. Σωτήρη Τσιόδρα και ένα 68,7%, του Νίκου Χαρδαλιά.

Σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το 45,2%, την χαρακτηρίζει από λίγο έως πολύ υπεύθυνη.

Τέλος, στην ερώτηση, τι έχει λείψει περισσότερο στους πολίτες εν μέσω καραντίνας, στην πρώτη θέση βρίσκεται η απάντηση «να πάω κομμωτήριο» και ακολουθεί το «να πάω διακοπές στο εσωτερικό».

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση σε πίνακες:

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours