Το Πειραϊκό φωνητικό σύνολο Libro Coro στις συναυλίες του μεγάλου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου

Το Πειραϊκό φωνητικό σύνολο Libro Coro, σε διδασκαλία και υπό την καθοδήγηση της μαέστρου Ανθής Γουρουντή, συμμετέχει σε δύο συναυλίες που θα δώσει  ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος στις 4 και 18 Σεπτεμβρίου, αποδίδοντας τον διαχρονικό χαρακτήρα  έργων του, όπως «Ο Στράτης ο θαλασσινός ανάμεσα τους Αγάπανθους», «Επί σκηνής», «Ιθαγένεια», «Χρονικό», «Θητεία», καθώς και άλλα αγαπημένα τραγούδια του.

Η συναυλία του Σαββάτου 4 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Αττικού Άλσους, είναι ενταγμένη στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής, με τίτλο  “Προς μνήμη και τιμή στους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας”.

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η συναυλία διοργανώνεται στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ ‘’Η ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ’’ από το Δήμο Βάρης Βουλιαγμένης στην Πλατεία Ιμίων (κεντρική πλατεία Βούλας) έναντι του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Φωνητικό Σύνολο Libro Coro κατόρθωσε να αναδειχθεί σε ένα από τα  σημαντικότερα φωνητικά σύνολα της χώρας – τόσο για την επιλογή ρεπερτορίου, όσο και για την ηχητική αισθητική του  απόδοση- με συμμετοχές σε φεστιβάλ, συναυλίες, ηχογραφήσεις και θεατρικές παραστάσεις, συνεχίζει δε το φετινό φθινόπωρο τις συναυλιακές παραστάσεις με την παραγωγή του «ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ» Δ.ΣΟΛΩΜΟΥ – Ν.ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΟΥ (Α΄ μελοποίηση για ανδρική χορωδία και πιάνο).

Libro Coro Archives - Street Radio

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Η Ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία υπό τη Διεύθυνση του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη, μαζί με τους Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη, Δάφνη Ζουρνατζή και τους Κώστα Μακεδόνα (4/9 Θέατρο Αττικού  ‘Άλσους ) και Ρίτα Αντωνοπούλου (18/9 Πλατεία Ιμίων-κεντρική πλατεία Βούλας).

Πειραϊκό φωνητικό σύνολο Libro Coro:

Soprani: Αμπραχαμιάν Μαρία, Γιαννίτσιου Παπαευαγγέλλου Σοφία, Γρηγορίου Marie Claire, Ζορμπά Δέσποινα, Μπαρμπαγιάννη Ελένη, Τζίτζη Ελεάννα, Τζίτζη Μαργιάννα, Χυτήρη Σταυρούλα

Alti: Δανά Μικαέλα, Κοντονικολάου Σταματία, Κωστήρη Αγάθη, Ορφάνη Σουζάννα

Tenori: Καλτσής Στέφανος, Καραγιώργης Μιχάλης, Κολοσιώνης Δημήτρης, Φωτιάδης Αλέξανδρος

Bassi: Αλεξανδράκης Στέλιος, Γκαρτζόπουλος Μιχάλης, Καισαρίνης Σταύρος, Μάντζαρης Θανάσης, Πετράκης Βασίλης,  Igor Toikin.

Διδασκαλία- Διεύθυνση χορωδίας: Ανθή Γουρουντή

Vocal  coach: Κλεοπάτρα Παπαχειμώνα

Libro Coro Archives - Street Radio

About Post Author

+ There are no comments

Add yours