Exotica Kuttura – Chapter Two το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 22:00 στον Τεχνοχώρο Cartel

Την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού, σε μία από τις παραμελημένες  γωνιές του Αθηναϊκου τοπίου, άνθισε για πρώτη φορά το Exotica Kuttura. 

Μετά από ένα άκρως επιτυχημένο πρώτο event το οποίο αγκαλιάστηκε από το αθηναϊκό κοινό, το Εxotica Κuttura παρουσιάζει το επόμενο του κεφάλαιο του, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 22:00 στον Τεχνοχώρο Cartel.

Με επιρροές από την world electronica, tropical disco και downtempo σκηνή, το ΕΚ καλεί το κοινό του να ζήσει ακόμα μια μοναδική εμπειρία. Εγχώριοι και διεθνείς παραγωγοί, συμπεριλαμβανομένων των Zimt από το Βερολίνο και Pale Penguin από την Θεσσαλονίκη, πλαισιώνουν το line up της βραδιάς, το οποίο θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σχετικά με το Εxotica Kuttura

Με τα μάτια στραμμένα στις κρυφές και μουσικά παρθένες γωνιές του αθηναϊκού τοπίου, την clubbing κουλτούρα των 70s και την παγκόσμια μουσική παράδοση, το ΕΚ ήρθε να ανανεώσει τον αέρα των μουσικών δρώμενων της Αθηναϊκής σκηνής.

Πρόκειται για ένα project – ταξίδι διαλόγου με βάση  την Αθήνα και το Βερολίνο, που προσπαθεί να ορίσει και να οριστεί χωρίς προκαταλήψεις. Παρουσιάζει μια εναλλακτική μουσική πρόταση, συνδυάζονται οργανικούς και ηλεκτρονικούς ήχους, παραδοσιακή και αστική κουλτούρα.

Για το ΕΚ, σκοπός είναι η απελευθέρωση μέσα από τη μουσική. Το πλαίσιο που προτείνει  καλεί να προσεγγίσουμε την κάθε του ενότητα σαν μια καινούργια ιστορία χωρίς προκαθορισμένες αντιλήψεις, που γράφετε σεlive χρόνο την ημέρα των event. Κοινό και διοργάνωση αλληλοεπιδρούν και αλληλοπροσδιορίζονται δημιουργώντας ένα μοναδικό storyline. Κάθε event αποτελεί ένα καινούριο κεφάλαιο με βασικούς άξονες: μουσικά παρθένους χώρους, την εικαστική τους επιμέλεια, και την έμφαση στο ηχητικό αποτέλεσμα.

Καθώς η μουσική ενεργοποιούσε το αστικό περιβάλλον και λειτουργούσε ως ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους, είδαμε κάτι που και άλλοι κάτοικοι αυτής της πόλης γνωρίζουν από καιρό: η όψη εγκατάλειψης και η αίσθηση απαξίωσης δεν είναι παρά μία πρώτη ανάγνωση. Οι χώροι αυτοί δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας λευκός καμβάς όπου δημιουργικοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται να ζωγραφίσουν την πόλη που φανταζόμαστε -ανοιχτή, ζωντανή, γεμάτη ήχους, χρώματα και γεύσεις από όλα τα σημεία του ορίζοντα, που αναμιγνύονται σε ένα μαγευτικό πολιτισμικό φάσμα. 

Πατώντας  στις πιο δυναμικές Αθηναϊκές πρωτοβουλίες, αλλά έχοντας το βλέμμα στα πρωτοποριακά μοντέλα σύμπτυξης πολιτισμικών παραδόσεων, το Exotica Kuttura έκανε ένα ηχηρό statement για το πώς φαντάζεται τον εαυτό του. Ως ένα πλαίσιο όπου το κοινό και η διοργάνωση θα αλληλοεπιδρούν, θα αλληλοπροσδιορίζονται και τελικά θα γίνονται ένα σώμα μέσα από τον ήχο, την κίνηση, την τέχνη.

Και αυτή ήταν μονάχα η αρχή, το Chapter One όπως ονομάστηκε.

Το επόμενο κεφάλαιο θα γραφτεί από όλους τους συμμετέχοντες στον τεχνοχώρο Cartel.  Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αστικής αυτής όασης πιστεύουμε πως αποτελούν την ιδανική συνθήκη για την συνέχιση του πλαισίου που προτείνει το ΕΚ. Ένας χώρος τόσο αστικός όσο και απομονωμένος, θεατρικός και βιομηχανικός ταυτόχρονα, που έχει δείξει ήδη την πρόθεσή του για παραγωγή μοναδικού καλλιτεχνικού έργου. Εδώ, το Exotica Kuttura μπορεί να γράψει τη συνέχειά του. 

Τεχνοχώρος Cartel || Μικέλη 4 & Αγ. Άννης Βοτανικός -Στάση μετρό Ελαιώνας||τηλ. 693989 8258

About Post Author

+ There are no comments

Add yours