Σκουπίδια, αλγόριθμοι, το τέλος του κόσμου, τσούχτρες, πλαστικά, τισέρτ, λουλούδια, χαλασμένα τηλεκοντρόλ, παλιατζίδικα, καροτσάκια, σκύλοι, μωρά, εμβοές, τενοντίτιδα, κύματα

Τις μέρες της Σεπτεμβριάτικης επιστροφής μας στην καθημερινότητα, ο Logout επιστρέφει κι αυτός με το 8ο άλμπουμ του με τίτλο “τα της επιστροφής”. Με 15 χρόνια δημιουργικής δραστηριότητας στο ενεργητικό του και αρκετό δισκογραφικό έργο, το νέο αυτό άλμπουμ κλείνει νοητά το ταξίδι της σαΐτας που ξεκίνησε το ταξίδι της με το “Departure” στον πρώτο του δίσκο (Paper Plane Flight Recorder, 2011, Inner Ear Records) που κυκλοφόρησε λίγο μετά τη μετακόμιση του στην Ολλανδία.

Το άλμπουμ “τα της επιστροφής” αποτελείται από κομμάτια που γράφτηκαν κατά την περίοδο του πρόσφατου επαναπατρισμού του από μια -εκ διαμέτρου αντίθετη σχεδόν σε όλα- χώρα.

“Κατά σύμπτωση η πρώτη μου κυκλοφορία συνέπεσε χρονικά και με τη μετακόμισή μου στο εξωτερικό. Νομίζω αυτό συνετέλεσε στην κάπως “μυστικοπαθή” διάθεση του project, καθώς γινόταν φιλτράρισμα πολλών στοιχείων που θεωρούσα ξένα προς τη φύση του. Καθώς ο νέος δίσκος κατά κάποιον τρόπο κλείνει την ενότητα του εξωτερικού ήθελα να γίνει πολύ πιο προσωπικός – ίσως ερχόμενος και σε σύγκρουση με το concept του project logout ως τώρα.”

Ακούστε το LP  “τα της επιστροφής”:

YouTube

Spotify

Bandcamp

Το άλμπουμ ξεκινάει με το κομμάτι “Αθήνα είσαι τέλεια”, το οποίο, παρά τον τίτλο του, περιγράφει μια καθόλου τέλεια αλλά αντιθέτως “απ’ άκρη ως άκρη πουλημένη κι απογοητευμένη” Αθήνα. Το τραγούδι αυτό προμηνύει το γλυκόπικρο μείγμα κομματιών που ακολουθεί.

Το πρώτο μισό του δίσκου περιέχει κάποια από τα πιο άμεσα τραγούδια που έχει γράψει ως τώρα, ενώ το δεύτερο μισό τον βρίσκει να πειραματίζεται και να επεκτείνει την παλέτα με αρκετά νέα γι αυτόν στοιχεία, εναλλάσσοντας μελωδίες και spoken word αφηγήσεις με έντονες αναφορές στην περιοχή της Αθήνας όπου μεγάλωσε. Έτσι, παραδόξως, εδώ έρχεται στο προσκήνιο η Αγίου Ιωάννου, ο κεντρικός δρόμος της Αγίας Παρασκευής, ένας δρόμος απ’ αυτούς που σπανίως προσελκύουν καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Σε αυτό το δεύτερο μέρος το κλίμα γίνεται όλο και πιο βαρύ και δυστοπικό, μέχρι την τελική “λύτρωση” του κλεισίματος του δίσκου με το κομμάτι “Καμιά Κάμερα”. 

Δύο από τα κομμάτια του δίσκου, “Τσούχτρες” και “Αθήνα Είσαι Τέλεια”, είχαν ήδη κυκλοφορήσει σε πρωτόλειες εκδοχές τους το περασμένο έτος και είναι ήδη αγαπημένα στις συναυλίες του. Εδώ παρουσιάζονται πιο εναρμονισμένα με το υπόλοιπο ηχητικό concept του δίσκου, όπου, σε αντίθεση με τον προηγούμενο δίσκο, ανέλαβε εδώ και πάλι εξ’ ολοκλήρου την παραγωγή, επιστρέφοντας σε πιο lo-fi και ανορθόδοξες ενορχηστρώσεις. 

Το άλμπουμ κυκλοφορεί από σήμερα για streaming με την υποστήριξη τριών δισκογραφικών εταιρειών, της B-otherside Records και της Gama Records στην Ελλάδα, και της Tiny Room Records από την Ολλανδία, ενώ στο logout.bandcamp.com έχουν ανοίξει και οι προπαραγγελίες για την έκδοση βινυλίου που θα είναι έτοιμη σε λίγες μέρες.

Ο δίσκος θα παρουσιαστεί ζωντανά στο Ρομάντσο στις 11 Οκτωβρίου. Μαζί με τον Logout στη σκηνή θα βρίσκονται ο inni moon και ο Κώστας Μητσόπουλος των kukuraxa, ενώ special guest εμφανίσεις κατά τη διάρκεια του live θα πραγματοποιήσουν η Nalyssa Green και η Δεσποινίς Τρίχρωμη. (Link Προπώλησης more.com)

Βιογραφικό

Ο Logout είναι μουσικός και τραγουδοποιός από την Αθήνα. Έχει κυκλοφορήσει 8 δίσκους από το 2011 έως σήμερα με αρκετά μεγάλο ηχητικό εύρος από folk και indie αγγλόφωνα και ελληνόφωνα τραγούδια μέχρι instrumental συνθέσεις. Συνεργάζεται συχνά με σημαντικές και σημαντικούς μουσικούς της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής όπως η Nalyssa Green, η Δεσποινίς Τρίχρωμη, η Καλλιόπη Μητροπούλου, ο Κώστας Μητσόπουλος (Kukuraxa), ο Ορέστης Πετράκης και άλλοι. Ενίοτε επεκτείνει τις δημιουργίες και τις συναυλίες του και με δικά του digital art video και γραφιστικά. Συχνά στο έργο του εμφανίζονται οι έννοιες του εαυτού, της τεχνολογίας, της απόστασης και του χρόνου ενώ στη μουσική του γίνεται συνδυασμός ετερόκλητων στοιχείων, από παραδοσιακούς ρυθμούς και κλασικές αρμονίες μέχρι synthesizers, λούπες και samples.

logout-music.com

logout.bandcamp.com

youtube.com/logouttube

open.spotify.com/artist/75sDq1WsZJpSl0hfnhrLKg

instagram.com/lo_gout

facebook.com/logoutf

About Post Author

You May Also Like

More From Author