“Τα πινέλα” από τις Jo Anto και Βάγια Ζυγογιάννη

Στίχοι: Γιόλα Αργυροπούλου

Μουσική: Jo Anto

«Έλα μου, έχω βγάλει να δεις τα πινέλα μου
 να βαφτείς λίγο χρώμα απ’ την τρέλα μου
κι έναν κόσμο να φτιάξουμε οι δυο
Από δω που να φτάνει ουρανό
με μικρά σ’ αγαπώ και το αίμα μου»

«Ναι, με τα χίλια! Πάμε να ζωγραφίσουμε τον έρωτα». Αυτή ήταν η απάντηση της Βάγιας Ζυγογιάννη στην πρόταση της φίλη της, Jo Anto, όταν η δεύτερη της πρότεινε να ερμηνεύσουν μαζί «Τα Πινέλα», ένα ερωτικό κομμάτι σε στίχους Γιόλας Αργυροπούλου και μουσική σύνθεση και ενορχήστρωση της Jo που αναφέρεται στην πολύχρωμη δύναμη του έρωτα.

Οι στίχοι της Γιόλας Αργυροπούλου έδωσαν τα χρώματα και η Jo με την Βάγια ζωγράφισαν με τις φωνές τους μελωδίες και συναισθήματα! Τα «Πινέλα» μοιράζουν τρέλα, έχουν θάρρος έκφρασης και δίνουν ελπίδα πως είναι εφικτό δύο άνθρωποι να φτιάξουν έναν καινούργιο κόσμο!

Και οι δύο ερμηνεύτριες μας λένε: «Η ζωή, η καθημερινότητα, η φύση κατακλύζονται από αντιθέσεις. Από χρώματα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους και με τόσες πολλές αποχρώσεις. Η ψυχή μας είναι ο κήπος των χρωμάτων και των αντιθέσεων. Χαρά και λύπη. Ένταση και ηρεμία. Μήπως αυτό δεν είναι ο έρωτας, αυτός ο σαματατζής μπογιατζής του κόσμου μας;»

Ακούστε το τραγούδι στο YouTubeΕΔΩ και στο SpotifyΕΔΩ

Στίχοι

Σου ζητάω και πάλι να’ ρθεις σαν παιδί που γιορτάζει τ’ αστέρια
Μ’ ένα «φου» θα τα σβήσουμε εμείς για ν’ ανάψουμε χάδια, στα χέρια

Σε ρωτάω αν θες κι αν μπορείς σαν πηγή να μου πλύνεις το σώμα
Το φιλί σου, να πεις της βροχής πως τον ήλιο μου δίνει στο στόμα

Έλα μου, έχω βγάλει να δεις τα πινέλα μου
Να βαφτείς λίγο χρώμα απ´ την τρέλα μου κι έναν κόσμο να φτιάξουμε οι δυο
από’ δω που να φτάνει ουρανό με μικρά «σ’ αγαπώ» και το αίμα μου, έλα μου…

Σου γελάω, φωνάζω να μπεις στο κρυφό μας σχολειό να διαβάσεις
Την ψυχή, όταν είν’ μαθητής συλλαβίζοντας μόνο ανάσες

Σου μιλάω, λυγμός της σιωπής, με φτερά που ’χω ράψει στις λέξεις
Τη γυμνή σου χαρά να ντυθείς κι όταν θάλασσα βρεις να με παίξεις

Τα Πινέλα

Σύνθεση-Ενορχήστρωση: Jo Anto

Στίχος: Γιόλα Αργυροπούλου

Πιάνο: Νίκος Σωτηρόπουλος

Μίξη-Mastering: Γιώργος Πάπας

Φωτογραφία εξωφύλλου: Μαρία Κανταρίδου

Λίγα λόγια για την Jo Anto

Η Jo Anto, γεννημένη και μεγαλωμένη στα Χανιά Κρήτης, ερωτεύτηκε την μουσική από την ηλικία των 7 ετών. Έχει σπουδάσει μουσική παραγωγή και ηχοληψία και το πάθος της για τη μουσική και το τραγούδι μεγάλωσε και την οδήγησε να γράφει τα δικά της τραγούδια. Το 2011, πραγματοποίησε την πρώτη της συναυλία, αφιερωμένη στα Δικαιώματα των Παιδιών, και τότε συνειδητοποίησε ότι η μουσική είναι ο δρόμος που επιθυμεί να ακολουθήσει.

Σημαντικό βήμα στην καριέρα της ήταν η συμμετοχή της στο τηλεοπτικό talent show, “The Voice of Greece”, το 2017, όπου έφτασε στη φάση των knock-out και εντάχθηκε στην ομάδα της Έλενας Παπαρίζου.

Με τη μουσική της συμμετοχή σε διαγωνισμούς της Amita Motion ηχογράφησε το ντουέτο «Αν με δεις να κλαίω» με την Έλενα Παπαρίζου. Επιπλέον, είχε αναλάβει αφηγήσεις πολλών θεατρικών παραστάσεων, μεταξύ τους ο «Ο Μικρός Πρίγκιπας», ενώ έγραψε το τραγούδι «Δεν αξίζει», το οποίο παρουσιάστηκε σε ταινίες μικρού μήκους του Βαγγέλη Νάκη.

Συνεργάστηκε με αρκετά ονόματα του χώρου της μουσικής, όπως με τους ARCADE, όπου και συνέθεσε το τραγούδι «Σώμα Κενό», που συμπεριλήφθηκε στο πλατινένιο άλμπουμ «100 τις 100» της Josefine.

Τα μελλοντικά και εν εξελίξει μουσικά της σχέδια περιλαμβάνουν την προετοιμασία του πρώτου της EP με τίτλο «Ο Κήπος των Χρωμάτων». Στόχος της είναι να κυκλοφορήσει αυτά τα κομμάτια και να τα φέρει στο προσκήνιο τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Παράλληλα, πραγματοποιεί live εμφανίσεις για να παρουσιάσει το νέο της υλικό στο κοινό. Η Jo Anto συνεχίζει να μαγεύει με το πάθος της για τη μουσική και την αφοσίωσή της στην τέχνη της, έχοντας καταφέρει να ξεχωρίσει ως μια ανερχόμενη και λαμπερή παρουσία στη μουσική σκηνή.

Λίγα λόγια για την Βάγια Ζυγογιάννη

Η Βάγια Ζυγογιάννη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου, την οποία αγαπά ιδιαίτερα και περνά τα καλοκαίρια της οικογενειακώς. Μεγάλωσε στο Διδυμότειχο, όπου πήγε σχολείο και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της.

Η μουσική της πορεία είναι πλούσια, με εμφανίσεις σε Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Θάσο και Καβάλα. Δημιούργησε και συμμετείχε ενεργά στη ροκ μπάντα “1000moods”. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Γιώργος Μαργαρίτης και η Ζωή Τηγανούρια σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και με τον Βασίλη Καζούλη και τον Λάκη Παπαδόπουλο σε καλοκαιρινή περιοδεία.

Στην Κομοτηνή, η Βάγια σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, ένα κλάδο που την ενδιέφερε από πολύ μικρή ηλικία. Παράλληλα με τις σπουδές της στην Πολιτική Επιστήμη, η οποία την βοηθά να οραματίζεται υπεύθυνα και μελετημένα, ασχολήθηκε με τη μουσική, η οποία της επιτρέπει να μοιράζεται την ψυχή της μέσα από τις νότες. Αυτός ο αντιφατικός συνδυασμός την χαρακτηρίζει απόλυτα.

Επιπλέον, η Βάγια είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο The Voice, ενισχύοντας την εμπειρία και αναγνωρισιμότητά της στη μουσική σκηνή. Παράλληλα, εργάζεται ως δασκάλα φωνητικής με έμφαση στα σύγχρονα φωνητικά (modern vocals).

About Post Author