Ο Αλέξανδρος Αργύρης παρουσιάζει το album «83 Ναυτικά Μίλια»

Ο Αλέξανδρος Αργύρης παρουσιάζει το πρώτο του ολοκληρωμένο δισκογραφικό album με τίτλο «83 Ναυτικά Μίλια». Έχοντας παρουσιάσει τον προάγγελο του album με τίτλο “SOS” ήρθε η ώρα να ακούσουμε και τα υπόλοιπα τραγούδια του album αλλά και να διαβάσουμε τι γράφει για το album του ο ίδιος ο δημιουργός:

«Το άλμπουμ ‘’83 Ναυτικά Μίλια’’ του Αλέξανδρου Αργύρη, δηλαδή εμένα, είναι εδώ! Πάντα εδώ ήταν δηλαδή… στον υπολογιστή μου, στο μεσαίο συρτάρι του γραφείου μου, μέσα στην θήκη της κιθάρας μου ή στο τετρακάναλο μου. Οπότε πιο σωστά να πω: «Το άλμπουμ 83 Ναυτικά Μίλια του Αλέξανδρου Αργύρη από εδώ και πέρα δεν θα βρίσκεται μόνο εδώ», θα είναι και στις ψηφιακές πλατφόρμες και σε όποιο σπίτι, αυτοκίνητο και mpplayer το χρειάζεται. Οπότε ΝΑΙ, κυκλοφόρησε. Και όλο ερωτήσεις δέχομαι όπως: «τι σ΄ έπιασε ξαφνικά;» ή «γιατί τώρα;» και άλλες παρόμοιες. Κι εγώ τους απαντάω αποστομωτικά με επιχειρήματα και τους λέω: ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ. Αυτός θα ήταν και ο τίτλος του άλμπουμ αλλά αποφάσισα ότι το 83 ΝΜ θα δείχνει πιο μυστηριώδες και θα εγείρει ακόμα περισσότερα για πάντα αναπάντητα ερωτήματα. Και μ’ αρέσει να είμαι μυστηριώδης τύπος. Αινιγματικός. Αυτούς γουστάρω και στο σινεμά. Καμιά φορά, το παραδέχομαι, είμαι με τον κακό στο σινεμά. Με τον δολοφόνο. Με τον Δράκο. Κι αυτός παιδί ήταν κάποτε. Κι αυτός ένιωσε μόνος. Πήγε ταξίδι νοερά και ξέφυγε για λίγο, αλλά ήταν πάντα εδώ. Κι αυτός αγάπησε πολύ και αγαπήθηκε ίσως. Και αυτό το ίσως τον λύγισε και δεν πρόλαβε να το πει. Και τα χρόνια περνούσαν και κανένα ημερολόγιο δεν τα κατέγραφε. Κι όλη εκείνη η μοναξιά δεν φταίει αυτός που δεν έγιναν τραγούδια και έγιναν φόνοι. Είχε εκπέμψει SOS αλλά κανείς δεν απάντησε. Κι ας είναι σχεδόν σίγουρος ότι ακούσανε όλοι.

9 τραγούδια από την ψυχή μου. Μη ρωτάτε τίποτα. Καμία απάντηση δεν έχω πέρα από αυτά. Τις απαντήσεις τις ψάχνω κι εγώ στα επόμενα. Καλή ακρόαση.

Μεγάλο ευχαριστώ στον Κώστα Παρίσση. Δεν τον ευχαριστώ γιατί έκανε άψογα τη δουλειά του. Η δουλειά του είναι. Τον ευχαριστώ γιατί μου έριξε μια σφαλιάρα αυτοπεποίθησης εκείνη ακριβώς τη στιγμή που την χρειαζόμουν». 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΟ YOUTUBE KAI ΣΤΟ SPOTIFY

Οι στίχοι και οι μουσικές των τραγουδιών ανήκουν στον ίδιο ενώ τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Κώστας Παρίσσης. Έπαιξαν οι μουσικοί Μανώλης Τόμπρης στα τύμπανα, Κώστας Σαπούνης στην τρομπέτα και στο μπάσο και τις ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες ο Κώστας Παρίσσης. Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering πραγματοποιήθηκαν στο Studio Praxis.

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Αργύρη

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Οκτωβρίου του 1976. Μεγάλωσε στον Πειραιά και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με ότι έκανε την καρδιά του να χτυπάει πιο δυνατά και πιο γρήγορα. Έχει μια κόρη που αγαπάει πολύ. Δεν σπούδασε σχεδόν τίποτα κι έτσι κατέληξε επιχειρηματίας. Ασχολείται μεταξύ άλλων, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με την μικρή του σοκολατοποιία.

Παράλληλα από μικρός φτιάχνει παραμύθια, στιχάκια και μελωδίες. Τα χρησιμοποιεί σαν ημερολόγια, σαν κορνίζες και σαν άλμπουμ. Τα κρεμάει σε τοίχους και τα παραχώνει σε συρτάρια. Κάποιες φορές τα παρουσιάζει σε ακροατήριο καθήμενο με την ελπίδα κάποιοι να τα χρησιμοποιήσουν για τον ίδιο σκοπό. Τραγουδάει, παίζει κιθάρα με συρμάτινες χορδές και ολίγον φλάουτο μέσα στο wc.

Ακολουθήστε τον Αλέξανδρο Αργύρη στα social media

Facebook | Instagram

About Post Author