Πρόκειται για ένα κοινωνικό τραγούδι σε μουσική και στίχους του Μπάμπη Κουλούρα όπου είναι το δεύτερο τραγούδι του μουσικού άλμπουμ που περιλαμβάνει 15 τραγούδια του Μπάμπη Κουλούρα,  τα οποία θα κυκλοφορήσουν σταδιακά μέσα στο 2021 και συμμετέχουν σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες όπως: Ηλίας Βρεττός, Αναστάσιος Ράμμος, Λούκας Γιώρκας, Σιμέλα Χριστοπούλου, Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Στέλιος Διονυσίου, Δήμητρα Σταθοπούλου κ.α.

Ο Κώστας Καραφώτης και η Τζωρτζίνα Καραχάλιου ενώνουν τις φωνές τους για πρώτη φορά για τις ανάγκες του «Ενός Θεού παιδιά» και το αποτέλεσμα αναμένεται να σας συγκινήσει από το πρώτο κιόλας άκουσμα.

Η επιμέλεια της παραγωγής και η σκηνοθεσία έγιναν από τον Φραγκίσκο Κουλούρα ενώ η ενορχήστρωση από τον Δημήτρη Μπουρνή.

Καραφώτης - Καραχάλιου: Ερμηνεύουν το «Ενός Θεού παιδιά» με την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου

Τους δυο καταξιωμένους καλλιτέχνες συνοδεύουν τα παιδιά της χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου: Ελένη και Νάγια Λεφέβρ, Δανάη Τούλια, Λήδα και Μαριάννα Καραγιάννη, Βάσω Χαλομούκου, Θανάσης Χαλμούκος, Φοίβος Καλύβας, Κωνσταντίνα Σουροπάνη,  Αναστασία Ανδρεάδη, Αλεξάνδρα Κανάκη

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΚΟΥΛΟΥΡΑ

O Μπάμπης Κουλούρας γεννήθηκε και ζει στη Σύρο. Είναι Μικρασιατικής καταγωγής. Βραβεύτηκε ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής στην τηλεοπτική εκπομπή ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ το 1978, συμμετείχε με δικό του τραγούδι στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 1980 και έχει μελοποιήσει και ερμηνεύσει το κορυφαίο έργο της σπουδαίας Ελληνίδας ποιήτριας Ρίτας Μπούμη – Παππά  ‘’ΧΙΛΙΑ ΣΚΟΤΩΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ’’.

Καραφώτης-Καραχάλιου: Ερμηνεύουν το «Ενός Θεού παιδιά» με την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου

Το 2019 κυκλοφόρησε το αφιερωματικό του CD πάνω σε ποίηση του Αλεξανδρινού σε εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ, το οποίο περιέχει 16 συνθέσεις και 14 απαγγελίες του με τίτλο ‘’Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ – ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ’’ και το συναντάμε στο spoIfy και στο Idal. Πριν από ένα μήνα βγήκε στον ‘’αέρα’’ της μουσικής η ερωτική του μπαλάντα ‘’ΠΙΣΤΕΨΑ’’ που σημειώνει μεγάλη επιτυχία με ερμηνεύτρια τη Τζωρτζίνα Καραχάλιου. Είναι πρόεδρος του Π.Σ.Ανω Σύρου, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, επικεφαλής των Μουσικοποιητικών Ομάδων Καβάφης, Καββαδίας και Νίκος Γκάτσος με τις οποίες δίνει συναυλίες σε όλο τον πλανήτη μας.

Είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Βετεράνων Αθλητών Στίβου, ενώ νεαρός διακρίθηκε στην κωπηλασία και στο ποδόσφαιρο. Με το ερασιτεχνικό θέατρο έχει ανεβάσει ως σκηνοθέτης και έχει πρωταγωνιστήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις του ελληνικού και του διεθνούς ρεπερτορίου. Τ. Διευθυντής Προγράμματος – παρουσιαστής της Δημοτικής Αιγαίο Ραδιοτηλεόρασης  με προσωπικό κανάλι στο YouTube.

Παντρεμένος με τη Νικολέττα Ρούσσου και πατέρας τριών γιων: του Γιώργου, του Εύδοξου και του πρωτότοκου, από τον πρώτο του γάμο, Φραγκίσκου Κουλούρα, ηχολήπτη και σκηνοθέτη, που είναι και ο υπεύθυνος της παραγωγής των τραγουδιών του, τα οποία ενορχηστρώνει ο Δημήτρης Μπουρνής σε συνεργασία με το μαέστρο Βασίλη Θεοδωράκογλου. Το τραγούδι του ‘’ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ ΠΑΙΔΙΑ’’που κυκλοφορεί τώρα είναι το δεύτερο από μια σειρά 16 τραγουδιών που θα αποτελέσουν μέσα 2021 ένα προσωπικό του μουσικό άλμπουμ.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ‘’ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ ΠΑΙΔΙΑ’’

«Σκέφτηκα να προλογίσω αυτό το τραγούδι μου… Όμως όλα αυτά που θα ‘θελα να πω είναι μέσα στο ίδιο το τραγούδι…

‘’Κάθε πολέμου το παιδί – και όποιο πόνεσε πολύ

λέω να κάνουμε απόψε άγγελό μας.

Κι’ όταν ο ήλιος αύριο βγει – να βρει πιο φωτεινή τη Γη

γιατί το κάθε της παιδί θα ναι δικό μας.

Αφού παιδιά, ενός Θεού παιδιά

είναι όλα τα παιδιά,

το φως του κόσμου.

Παιδιά της Γης και μια αγκαλιά εμείς

θ’ ανοίξουμε να μπεις

παιδί μου, φως μου….’’

Θέλω να πω όμως δυο λόγια ακόμη: Ότι έχω την τύχη και την τιμή να τραγουδούν  τα τραγούδια μου δυο μεγάλες φωνές του Ελληνικού Τραγουδιού:  Ο Κώστας Καραφώτης και η Τζωρτζίνα Καραχάλιου που τους συνοδεύουν με τις γλυκές τους φωνές παιδιά της περίφημης χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου. Ευχαριστώ τον ενορχηστρωτή μου Δημήτρη Μπουρνή που και πάλι τα ‘’έδωσε όλα’’, τους υπέροχους μουσικούς που έπαιξαν με πάθος και με τέχνη και το γιο μου Φραγκίσκο που εκτός από την ευθύνη της παραγωγής έκανε την μίξη του ήχου, το mastering, την πολύ όμορφη σκηνοθεσία και τόσα άλλα που δεν ξέρω τους τεχνικούς όρους για να τα ονοματίσω.

Μπάμπης Κουλούρας»

Credits

Επιμέλεια παραγωγής – Σκηνοθεσία: Φραγκίσκος Κουλούρας

Βοηθός σκηνοθέτη  – Πέτρος Χαρακλάνης

D.o.p. assistant – Μαρία Διάκου

Ενορχήστρωση, προγραμματισμός, βιολιά: Δημήτρης Μπουρνής

Πιάνο: Βασιλης Θεοδωράκογλου

Κιθάρες: Δημήτρης Χριστοδουλοπουλος

Arrangement: Βασίλης Θεοδωράκογλου

Μίξη ήχου – Mastering: Φραγκίσκος Κουλούρας

 

Ευχαριστούμε την εταιρία PAUL MITCHELL για την ευγενική υποστήριξή της.

Δείτε το video παρακάτω: 

 

 

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours