Λυρικό Θέατρο Κρήτης «Pie Jesu» Ρεσιτάλ αφιερωμένο στα Θεία Πάθη -Μέγαρο Μουσικής Αθηνών -20/4

Το Λυρικό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει στην Αίθουσα διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 στις 20:30, μια κατανυκτική εκδήλωση στην οποία συνυπάρχουν ο λόγος, η μουσική και το λυρικό τραγούδι.

Το ρεσιτάλ «Pie Jesu» έχει ως κύριο θέμα τον παραλληλισμό του Θείου Πάθους με την ανθρώπινη αγωνία της ύπαρξης και την τελική λύτρωση. Θα ερμηνευθούν άριες από ορατόρια και θρησκευτικά έργα των Johann Sebastian Bach, George Frideric Handel, Giovanni Battista Pergolesi, Giuseppe Verdi, Antonio Vivaldi, Felix Mendelssohn, Gabriel Fauré, Andrew Lloyd Webber.

Συμμετέχουν:

Άννυ Φασσέα (Σοπράνο), Μάνος Χριστοφακάκης (Βαθύφωνος),

Ζωή Καραμπέκιου (Αφήγηση), Άγγελος Βελεγράκης (Πιάνο)

Ώρα έναρξης: 20.30

Διάρκεια: 80 λεπτά

Χώρος: Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, Αίθουσα Διδασκαλίας

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Εισιτήρια από 12€

Προπώληση: Viva.gr https://www.viva.gr/tickets/music/pie-jesu/

Λίγα λόγια για το Λυρικό Θέατρο Κρήτης

Το Λυρικό Θέατρο Κρήτης (ΛΥΘΕΚ) είναι ένας πολιτιστικός φορέας με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης και κύριο στόχο την προώθηση του λυρικού τραγουδιού και θεάτρου με αφετηρία την Κρήτη, μέσω της διοργάνωσης παραγωγών όπερας, ρεσιτάλ, συναυλιών, σεμιναρίων κλπ. Στοχεύει επίσης στην ανάδειξη του κρητικού πολιτισμού μέσα από τη δημιουργία πρωτότυπων παραγωγών που αντλούν έμπνευση από την υπάρχουσα πολιτιστική δημιουργία του νησιού. Επίσης, επιδιώκει τη σύμπραξη με φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και την πραγματοποίηση δράσεων εντός και εκτός συνόρων. Καλλιτεχνικός διευθυντής του ΛΥΘΕΚ είναι ο Μάνος Χριστοφακάκης.

Παρ’ όλο που ιδρύθηκε λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας, το ΛΥΘΕΚ έχει ήδη τέσσερις διαφορετικές παραγωγές όπερας στο δυναμικό του, τις τρεις εκ των οποίων μέσα στο 2021. Αναλυτικότερα, πραγματοποίησε μια διεθνή συμπαραγωγή στο δημοτικό θέατρο του Ντουμπρόβνικ της Κροατίας KMD τον Οκτώβριο του 2021 με την όπερα Don Giovanni του Μότσαρτ. Τον Αύγουστο του 2021 παρουσίασε την όπερα Così fan tutte του Μότσαρτ στο Ηράκλειο με διεθνές cast. Επίσης, παρουσίασε στο κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις την πρωτότυπη όπερα “Η Βοσκοπούλα” σε παγκόσμια πρώτη, σε σύνθεση Διονύση Παπαμήτσου, μουσική διεύθυνση Γιάννη Πρωτόπαπα και σκηνοθεσία Μάνου Χριστοφακάκη στο φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου, “Κρήτη, Μια Ιστορία 5+1 Πολιτισμοί”. Η πρώτη όπερα του ΛΥΘΕΚ ήταν η Serva Padrona του Περγκολέζι που παρουσιάστηκε το 2019.

Στις δράσεις του ΛΥΘΕΚ συγκαταλέγονται επίσης συναυλίες, ρεσιτάλ και εκπαιδευτικές δραστηριότητες πάνω στην όπερα και το λυρικό τραγούδι, σε συνεργασία με καλλιτέχνες αλλά και καθηγητές πανεπιστημίου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δράσεις του ΛΥΘΕΚ έχουν επιχορηγηθεί από το ΥΠΠΟΑ και έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του.

Links:

Facebook: https://bit.ly/3O9Oi3j

Site: https://www.lythec.org/

About Post Author