Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν απολαυστικός κόντρα στον Ζβέρεφ, επικράτησε 2-0 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του Monte Carlo Masters όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα.

Την ευκαιρία να υπερασπιστεί το στέμμα του στο Monte Carlo Masters θα έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Το Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε 2-0 σετ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής (17/04) όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ψύχραιμος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, εκμεταλλεύτηκε τα πολλά αβίαστα λάθη του αντιπάλου του και πήρε μία σπουδαία νίκη απέναντι στο Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Το ματς: Στο πρώτο service game ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του και αμέσως μετά έκανε break στον Ζβέρεφ. Ο Γερμανός απάντησε όμως αμέσως με break back για να φέρει το σετ στα ίσα.

Τα πολλά αβίαστα λάθη του Γερμανού έφεραν και δεύτερο break για τον Τσιτσιπά, ο οποίος κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 5-2. Το Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με δύο διαδοχικά κερδισμένα games κατάφερε να μειώσει σε 5-4

Στη συνέχεια σέρβιρε για να φέρει το σετ σε νέα ισοπαλία, αλλά ο Στεφ του έκανε break δίχως μάλιστα να χάσει πόντο και έτσι έκλεισε το σετ με 6-4.

Σε αντίθεση με τον άτυπο διαγωνισμό break του πρώτου σετ, στο δεύτερο τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και ο Ζβέρεφ κράτησαν το σερβίς τους με μεγαλύτερη άνεση.

Όλα αυτά μέχρι και το έκτο game. Εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο break για να προηγηθεί με 4-2 και στη συνέχεια εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Γερμανός άδειασε ψυχολογικά για να φτάσει στο 2-0 με 6-4, 6-2.

sport24.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author