Ωραίο πράμα τα καλοκαιρινά κοκτέιλ αλλά «τσούζουν» λιγάκι στην τσέπη. Κανένα πρόβλημα, σε αυτά τα μέρη τα απολαμβάνουμε πιο φτηνά.

Κοστολογούνται πιο ακριβά από το απλό ποτό και είναι λογικό, μιας και συνήθως περιέχουν περισσότερα υλικά, σιρόπια, χυμούς και άλλες τέτοιες ιστορίες μιξολογικές.

Τα κοκτέιλ τα αγαπάμε, όμως εξίσου αγαπάμε και το πορτοφόλι μας. Για να μην αδειάσει λοιπόν τελείως, ας δούμε πού μπορούμε να τα απολαύσουμε (και πότε) πιο οικονομικά.

Στην ταράτσα του Λοκάλι

Το μπαράκι του Ψυρρή την έκανε ταράτσα, ανανέωσε τον κατάλογο με τα κοκτέιλ του και σερβίρει δροσερές, frozen και κλασικές επιλογές κάτω από τα αστέρια σε «χαρούμενες» τιμές, καθημερινά από τις 19.00 μέχρι τις 20.00 στα 6€. Τις ίδιες ώρες τα κανονικά ποτά στα 5€.




Στον Κόκκινο Λωτό των Εξαρχείων

Χρόνια στέκι για ωραίες μουσικές, καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και καλές τιμές, ο «Λωτός» ετοιμάζει τιμιότατα Mojito σε διάφορες παραλλαγές, Zombie και λοιπές κλασικές αξίες δροσιάς και αλκοόλης σε τιμούλες από 5€.

Κόκκινος Λωτός | Trip2Athens.com


Στο Luxus

Παραμένουμε Εξάρχεια, γιατί κρατάει η χρόνια αυτή η αλκοολική κολώνια του Luxus, το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα (και) τις Τρίτες και τις Πέμπτες, όταν όλα του τα ωραιότατα κοκτέιλ κοστολογούνται στα 5€.

7 μπαρ με φθηνά κοκτέιλ στην Αθήνα που πρέπει να εξερευνήσεις! - Frapress

Στο Huge

Στο μεγαλύτερο… μικρό μπαρ της Αθήνας οι μουσικές κινούνται σε ρυθμούς freestyle με ροκ και λάτιν ρίζες, τα κοκτέιλ είναι ό,τι πρέπει και κάθε Πέμπτη τα απολαμβάνουμε στα 6€. Αν μάλιστα τα πάρουμε στο χέρι και αράξουμε λίγο πιο πέρα σε παγκάκι, τότε δίνουμε ένα τιμιότατο 5ευρω.

Στη Βραζιλιάνα των Πετραλώνων

Είναι ωραία, σέξι, καλοκαιρινή, βγάζει τραπεζάκια στην πλατεία Μερκούρη των Πετραλώνων, σερβίρει νοστιμότατη κουζίνα μαζί με καθαρά ποτάκια και δροσερά κοκτέιλ (Cosmopolitan, Zombie, Caipirinha κ.α.), τα οποία απολαμβάνουμε «χεράτα» για άραγμα στην πλατεία με 5€.  Αν τα πιούμε εκεί, το κόστος ανεβαίνει στα 7 ευρώ.

Braziliana | Trip2Athens.com

Στην Arbarόριζα

Άνετο, με μπόλικα τραπεζάκια έξω, χαλαρό κλίμα, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και «ελληνικά» κοκτέιλ, το μπαράκι του Παγκρατίου μας υποδέχεται με ωραίες μουσικές για κουβέντα και καλοκαιρινές δημιουργίες με ελληνικά αποστάγματα, από 5€.

Στο Geppetto

Με το που άνοιξε στην πλατεία Βαρνάβα έκανε κόσμο και κοσμάκη να πιάσει θέση στα τραπέζια του – κυρίως – για τα εξαιρετικά του κοκτέιλ. Τα απολαμβάνουμε στο μαγαζί από 6,50€ ή τα παίρνουμε πακέτο και αράζουμε στην πλατεία με 5€ ή 6€ για το Zombie.

Στο TYCO

Στα TYCO για την ακρίβεια, μιας και πλέον αριθμούν τρία μαγαζιά σε Χαλάνδρι, Σύνταγμα και Νέα Σμύρνη. Τρεις αφορμές για έξοδο με κοκτέιλ ανά χείρας για σεργιάνι ή καθιστοί σε τραπεζάκια έξω σε τιμές από 5€ για τις κλασικές επιλογές και από 6€ για τις signature δημιουργίες της μπάρας.

Στο Pop Up

Μιας και αναφέραμε την Νέα Σμύρνη ώρα να δώσουμε τα εύσημα στο μοναδικό ίσως κοκτέιλ μπαρ της περιοχής που έφερε κόσμο και κοσμάκη στην πλατεία της για να απολαύσει ωραιότατα κοκτέιλ κάθε Πέμπτη, μόλις στα 5€. Μπράβο Pop Up!

Στο Alcohole στην Αγία Παρασκευή

Έκανε μόδα τα οικονομικά αλλά πληθωρικά σε αλκοόλ κοκτέιλ και συνεχίζει ακάθεκτο για ένα ακόμα καλοκαίρι να βγάζει δροσερές δημιουργίες σε δεκάδες παραλλαγές μόλις στα 5€. Παίρνουμε ένα Back from Barca με ρούμι και kiwi και αράζουμε πλατεία; Τι λέτε;

Στο Ancho

Δεν είναι ακριβώς μπαρ, όμως ετοιμάζει λαχταριστές frozen margaritas στα 5€ σε δύο βερσιόν (λάιμ και φράουλα), τις οποίες παίρνουμε στο χέρι και βολτάρουμε στη Γυφτοπούλου στο Χαλάνδρι, ή στο κέντρο της Κηφισιάς ή στη Γλυφάδα. Ναι, το Ancho επεκτάθηκε σε 3 σημεία, και πρόσθεσε και μια ωραιότατη Pina Colada στο μενού του, τι ωραία!

Νικόλας Γεωργιακώδης

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author