Η Janet Kapuya,  συντροφιά με τον Γιώργο Τσιούτσια στο πιάνο και τον Ηλία Μεχίλι στο βιολί, ανεβαίνει στη μουσική σκηνή του θρυλικού JAZZPOiNT για να μας παρασύρει στα διεθνή μονοπάτια της μουσικής της πορείας. Μία μουσική βραδιά γεμάτη τραγούδια από όλο τον κόσμο, ήχους της καρδιάς, μελωδίες της ψυχής.

Τραγούδια ακουστικά και χορευτικά. Ισπανικά και ιταλικά γνωστά κομμάτια μέχρι διασκευές από αγαπημένα ελληνικά ρετρό και παλιά λαϊκά  θα ερμηνεύσει η μοναδική Janet Kapuya. Από το “Hijo de la Luna”, το “Caruso”,  το “Cancao do mar” έως το “Μία μαύρη Ford” και “Τα σκαλοπάτια”.

 

Πληροφορίες:

Janet Kapuya

Πιάνο: Γιώργος Τσιούτσιας

Βιολί: Ηλίας Μεχίλι

Janet Kapuya

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουρουγουάη από γονείς με μουσική καταγωγή από Μαρόκο, Γαλλία, Μικρά Ασία και Γερμανία.

Ξεκινάει την επαγγελματική της πορεία σε ηλικία 8 χρονών και εκπαιδεύεται παράλληλα στη ζωντανή παρουσίαση, το χορό, την υποκριτική και το τραγούδι  αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές για τον πηγαίο αυθορμητισμό και την αίσθηση ευθύνης μπροστά στον φακό.

Για πέντε χρόνια εργάστηκε στην τηλεόραση και στην ηλικία των 13 χρονών μετακόμισαν οικογενειακώς στο Μπουένος Άιρες για να συνεχίσει τις σπουδές της στη δραματική σχολή, στην επαγγελματική τοποθέτηση φωνής, στην  ερμηνεία για ζωντανές εμφανίσεις (puesta en escena), στηn κιθάρα, στο χορό, στη κινησιολογία, και την ενδυματολογία. Επίσης σπούδασε ζωγραφική και ιστορία εικαστικών τεχνών στη Αργεντινή καθώς ειδικεύτηκε στη δημιουργία γλυπτών και κοσμημάτων από διάφορα υλικά.

Στην εφηβική ηλικία ασχολήθηκε επαγγελματικά με το ρεπερτόριο του Τango, τραγουδώντας επαγγελματικά σε θέατρα και ταγκερίες του Μπουένος Άιρες. Παράλληλα κάνει εμφανίσεις και συναυλίες σε θέατρα με την κιθάρα σε ethnic βραδιές με παραδοσιακή μουσική των Άνδεων και της Λατινικής Αμερικής.

Πήρε μέρος στο φεστιβάλ της Vina Del mar στη Χιλή σαν στιχουργός και συνθέτης με το τραγούδι “Paredes” (Oι τοίχοι ) εκπροσωπώντας την πατρίδα της την Ουρουγουάη με τις καλύτερες κριτικές και πάλι.

Εκεί δέχτηκε πρόταση από μια ομάδα Ελλήνων μουσικών για μια σειρά συναυλιών που κράτησε 4 χρόνια στην Αμερική, στο Los Angeles, ερμηνεύοντας τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με αποτέλεσμα να συνεργαστεί με την δισκογραφική εταιρεία C.B.S..

Αυτή ήταν και η αφορμή να επισκεφτεί την Ελλάδα και να την γνωρίσει όλος ο κόσμος  σαν μια από τις πιο αξιόλογες και σπουδαίες φωνές που με την ζεστή της παρουσία,το αστείρευτο ταλέντο και ταπεραμέντο της κρατάει τον ακροατή μαγεμένο.

Το 2009,ανακηρύχθηκε απο την UNESCO πρέσβειρα του Tango και συμμετείχε στο Tango Gala 2009, που έλαβε χώρα στο Παρίσι,καθώς και στο World Music Festival,to 2011,το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Dubai.

Από τότε, η Janet έχει ξεκινήσει έναν νέο κύκλο καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων ως καθηγήτρια φωνητικής και σκηνικής παρουσίας, συνεχίζοντας παράλληλα να ερμηνεύει σε live εμφανίσεις και συναυλίες, ενώ το πάθος της για την τέχνη παραμένει αμείωτο και επιφυλάσσει πολλές εκθέσεις ζωγραφικής και άλλων δημιουργιών.

 

Info

Σάββατο 25 Μαῒου 2019

Doors open: 22:00

The show begins: 23:00

 

Τιμές:

Είσοδος : 6Ε

 

Προπώληση εισητηρίων Viva.gr

https://www.viva.gr/tickets/music/jazz-point/janet-kapuya/

* Η επικοινωνία για την κράτηση της θέσης είναι υποχρεωτική, στο τηλ. 2109803398.

 

μέλος του αθηνόραμα club

 

Jazz Point

Ακαδημίας 18, Σύνταγμα

phone 2109803398

mob.6942022500 (booking)

https://www.facebook.com/JAZZ-POINT-102658879853966/

μέλος του αθηνόραμα club

 

24ωρο συνεργαζόμενο parking (PARKING ZALOKOSTA -κλειστό) Κριεζώτου και Ζαλοκώστα 8, με 30% έκπτωση τις ώρες του Live.

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours