Η 19χρονη ερμηνεύτρια από την Σκύρο που ζει μόνιμα στην Σουηδία, κάνει το πρώτο της δισκογραφικό βήμα, με ένα ιδιαίτερο tango σε μουσική και σκηνοθεσία του Dj Rico.

Η Αθηνά Πανταζή, είχε κλίση στη μουσική και αυτό φάνηκε από πολύ μικρή ηλικία όταν έπαιρνε το κινητό του πατέρα της για να ηχογραφήσει τη φωνή της καθώς τραγουδούσε. Μεγάλωσε στην Σκύρο και ως δημιουργική διέξοδο επέλεξε να ξεκινήσει να διδάσκεται φωνητική από την Κυριακή Βλαζάκη στα 11 της χρόνια, ενώ μόλις δύο χρόνια αργότερα έδωσε την πρώτη της παράσταση. Η ζωή την πήρε μακριά από τις όμορφες Σποράδες και την έφερε στην κρύα Σουηδία. Εκεί παρά τις αρχικές δυσκολίες κατάφερε να εγγραφεί σε γυμνάσιο και λύκειο το οποίο επικεντρώνεται σε θέατρο και μουσική.

Το ταλέντο της στη μουσική δεν μπόρεσε να αγνοήσει ο θεατρικός συγγραφέας Δημήτρης Αλεξίου, ο οποίος της ζήτησε να ερμηνεύσει το ομώνυμο τραγούδι της παράστασης που έγραψε και σκηνοθέτησε. Να σημειωθεί πως η παράσταση «ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ» ανέβηκε στο θέατρο «Μεταξουργείο» από την ομάδα «Αντικλείδι», πήρε διθυραμβικές κριτικές και έκανε συνολικά 19 sold out.

Το βίντεο λαμβάνει χώρα εντός του θεάτρου και σε ένα αποχρωματισμένο μονοπλάνο, η Αθηνά Πανταζή περιφέρεται καθώς τραγουδά τους στίχους του κομματιού, ξεκινώντας από το καμαρίνι, περνώντας από τους διάφορους χώρους για να καταλήξει στο πατάρι πάνω από την σκηνή, όπου οι ηθοποιοί έχουν λάβει τις θέσεις τους για να ξεκινήσει η παράσταση.

Το νέο τραγούδι μπορείτε να το ακούσετε στο παρακάτω link:

Τους στίχους του κομματιού έγραψε η Κατερίνα Ξαναλάτου, τη μουσική ο Δημήτρης Αλεξίου και ο Βαγγέλης Σερίφης, ο οποίος ανέλαβε επιπλέον τον προγραμματισμό, την ενορχήστρωση, τη μίξη και την σκηνοθεσία. Την διεύθυνση φωτογραφίας εκτέλεσε ο Άκης Βαλεργάκης και το color correction ο Κωνσταντίνος Πριόβολος.

Εν κατακλείδι, το κομμάτι είναι ένα ελπιδοφόρο ντεμπούτο για την νέα καλλιτέχνιδα, η οποία κέρδισε την εμπιστοσύνη των έμπειρων συντελεστών του χώρου. Κρατήστε στη μνήμη σας το όνομα Αθηνά Πανταζή, γιατί είναι σίγουρο πως η τεχνική της αρτιότητα, η μεστή φωνή της, ο τρόπος που συνδυάζει μοναδικά το ρετρό με το σύγχρονο και η δυναμική της ευαισθησία θα μας απασχολήσουν ξανά στο άμεσο μέλλον.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours