Ο θεσμός των Ακροάσεων με τον τίτλο «Ανοιχτές Πλατφόρμες» επανέρχεται δυναμικά την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025, εστιάζοντας στις δημιουργικές αλληλεπιδράσεις και την ώσμωση ανάμεσα στην τζαζ, την έθνικ, τη ροκ και την έντεχνη δυτική μουσική με διαφορετικά πολιτισμικά μουσικά ιδιώματα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα ιδιώματα μειονοτικών κοινοτήτων και μεμονωμένων μουσικών που ζουν στην Ελλάδα και προέρχονται από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική, και τον τρόπο που αλληλοεπιδρούν με τις μουσικές και τους μουσικούς της χώρας μας. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο θεσμός αυτός, τα προηγούμενα χρόνια, συντέλεσε καθοριστικά στη διερεύνηση, την καταγραφή, την ανάδειξη και τη στήριξη νέων καλλιτεχνών, ερμηνευτών και δημιουργών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τετρακόσιες περίπου ακροάσεις, που έδωσαν τη δυνατότητα σ’ έναν σημαντικό αριθμό μουσικών να φιλοξενηθούν σε εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Mουσικά σχήματα ή φυσικά πρόσωπα που εργάζονται στην Ελλάδα ή Έλληνες του εξωτερικού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία των ακροάσεων για τις «Ανοιχτές Πλατφόρμες» με τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται στην παραπάνω ανακοίνωση του Μεγάρου θα πρέπει να υποβάλουν:

Α) Kείμενο σε μορφή doc (έως 500 λέξεις) με πληροφορίες για το συγκρότημα ή και τους μουσικούς. Οι πληροφορίες αφορούν βιογραφικά στοιχεία, μουσικές δράσεις και συναυλίες, πληροφορίες για την ταυτότητα και το στυλ στο οποίο κινείται η μουσική της ομάδας καθώς και τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, email, όνομα υπευθύνου).

Β) Απαραίτητα: είτε ηχητικό υλικό σε μορφή mp3 ή wav, είτε οπτικοακουστικό υλικό σε mp4 διάρκειας 7-10 λεπτών. Εναλλακτικά, μπορούν να σταλούν Links στα οποία θα μπορούμε να δούμε τη δουλειά της ομάδας.

Τα παραπάνω στοιχεία πρέπει να σταλούν με wetransfer και στο αρχείο πρέπει να αναγράφεται το όνομα της ομάδας και η ημερομηνία αποστολής.

Η αποστολή των αρχείων με wetransfer θα γίνεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ και στα δύο emails: maragopulos@gmail.com και ppat@megaron.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα πρέπει να επιλέγεται η διαθεσιμότητα λήψης των αρχείων εντός 7 ημερών.

Kαταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων: 31 Ιανουαρίου 2025

Για πληροφορίες: 210 7282 736 και στο email: pat@megaron.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author