Ροκ ραδιόφωνο από την ΕΡΑ, το Zeppelin 106.7 (update)

Μετά από 20 χρόνια, η δημόσια ραδιοφωνία θέτει σε λειτουργία ένα νέο πρόγραμμα.

update: Το Zeppelin 106.7 ακούγεται, πλέον, και στα FM της Αθήνας και στις συχνότητες της ΕΡΤ στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, πανελλαδικά.

Έναν απρόσμενο ανταγωνιστή απέκτησαν ο Red 96.3, o Rock FM 96.9 και ο Atlantis 105.2. Η ΕΡΤ έβγαλε «αθόρυβα» στο site της εδώ και λίγες ώρες ένα νέο ροκ ραδιόφωνο για την αναξιοποίητη, έως τώρα, συχνότητα των 106.7. Το όνομά του, Zeppelin FM με τη γραμματοσειρά του θρυλικού συγκροτήματος των Led Zeppelin. Ήδη ο νέος ραδιοσταθμός εκπέμπει ψηφιακά αντί της «ΕΡΑ 7» και στο διαδίκτυο στο ert.gr, μαζί με τα υπόλοιπα προγράμματα της ΕΡΑ, και προφανώς ετοιμάζεται να βγει και στα FM.

Στον διαδικτυακό αέρα παίζει ως σκέτο «106.7» (με τη φωνή του Φώτη Απέργη) και το ρεπερτόριό του απαρτίζεται -μέχρι στιγμής- από ξένα ροκ τραγούδια όλων των δεκαετιών (κυρίως παλαιότερων) «χωρίς επαναλήψεις, χωρίς διακοπή», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά κι ένα από τα σήματά του. Η playlist του Zeppelin 106.7 κινείται μεν στο mainstream ρεπερτόριο αλλά είναι πιο εμπλουτισμένη από εκείνες των ιδιωτών ανταγωνιστών του, με τον ραδιοσταθμό να παίζει και τραγούδια που δύσκολα (έως… ποτέ) ακούγονται σε αυτούς. Πολύ αραιά, ωστόσο, παίζει και ορισμένα πιο ποπ τραγούδια.

Ιδού ένα δείγμα από μια τυχαία ώρα.

Tom Petty and the Heartbreakers – Learning to Fly
Chicago – Hard to Say I’m Sorry
Sixpence None the Richer – Don’t Dream It’s Over
Billy Idol – White Wedding part 1
Metallica – Nothing Else Matters (live)
The Creeps – Ooh I Like It!
Counting Crows – Mr. Jones
Jefferson Airplane – Somebody to Love
Rod Stewart – Da Ya Think I’m Sexy?
3 Doors Down – When You’re Young
Creedence Clearwater Revival – I Put a Spell on You
Booker T. & The MG’s – Green Onions
White Stripes – Seven Nation Army
Youssou N’ Dour & Neneh Cherry – 7 Seconds
INXS – New Sensation
The Cars – Drive

Πρόκειται για το πρώτο νέο ραδιοφωνικό πρόγραμμα που βγάζει στον αέρα η ΕΡΤ μετά από 20 χρόνια, από τότε που δημιούργησε το (επιτυχημένο) Kosmos 93.6 πίσω στο 2001.

Πηγή:e-tetradio.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours