Μετά από 3,5 χρόνια λειτουργίας, κατάφερε να εκπέμψει και στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Συνεχίζονται οι αλλαγές στον ανταγωνισμό των καναλιών περιφερειακής εμβέλειας της Αττικής. Εδώ και λίγες ώρες, συγκεκριμένα από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα, το One Channel εκτός από το διαδίκτυο και τις συνδρομητικές πλατφόρμες της Cosmote TV και της Nova, εκπέμπει πλέον και μέσω της Digea αντικαθιστώντας «αθόρυβα» το Channel 9. Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί συνεργάζονταν ήδη τους τελευταίους μήνες, καθώς ο δεύτερος αναμετέδιδε ορισμένα από τα δελτία ειδήσεων του πρώτου. Το One Channel εκπέμπει από το κανάλι 30 UHF μόνο στην Αττική και τους γύρω νομούς.

Ιδού και η (απότομη) μετάβαση από το Channel 9 στο One Channel. Το απερχόμενο κανάλι δεν πρόλαβε να παίξει ούτε το τελευταίο του δελτίο ειδήσεων.

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την είσοδο του One και στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, για πρώτη φορά μετά από 3,5 χρόνια λειτουργίας. Για τον τηλεοπτικό σταθμό, θυμίζουμε, προοριζόταν η άδεια πανελλαδικής εμβέλειας που είχε εξασφαλίσει η Άλτερ Έγκο, μέχρι την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων του Mega, μέσω της «ειδικής διαχείρισης», από την «Τηλέτυπος». Έκτοτε το κανάλι απαξιώθηκε, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχει μετατραπεί σε (κατά βάση) ενημερωτικό κανάλι. Σήμερα, το πρόγραμμα του One Channel απαρτίζεται κυρίως από δελτία ειδήσεωνενημερωτικές εκπομπές όπως το «One Magazino» με τη Μάιρα Μπάρμπα και το «One Talk» με τον Τάκη Χατζή, και διάφορα προγράμματα (εκπομπές και σειρές) από το αρχείο του Mega.

Επιπλέον, η «άνοδος» του One Channel στην Digea σηματοδότησε και το τέλος του Channel 9 μετά από 17 χρόνια. Ο τηλεοπτικός σταθμός ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2005, από τον αείμνηστο Δημήτρη Κοντομηνά και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ως το «αδερφό» κανάλι του Alpha με περισσότερο ενημερωτικό πρόγραμμα. Το εγχείρημα δεν άντεξε πάνω από μια σεζόν, και το Channel 9 μετατράπηκε αρχικά σε παιδικό κανάλι, στη συνέχεια σε οικονομικό και τέλος σε κανάλι τηλεμάρκετινγκ. Εδώ και δύο χρόνια ο τηλεοπτικός σταθμός εκπέμπει από τις (παλιές, πλέον) εγκαταστάσεις του Action24 στο Γαλάτσι, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο δηλώθηκε στο ΕΣΡ μεταβίβαση μετοχών του, οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο της Αρχής.

Πηγή:e-tetradio.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author