Τραγικές οι προβλέψεις, ανεβαίνει το R0 – Κομβική η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Κρίσιμη και η σημερινή 9/8 ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Οι προβλέψεις των ειδικών που μιλούν και για 700 νέα κρούσματα την ημέρα αν δεν πάρουμε μέτρα.

Η κατάσταση φαίνεται πως έχει ξεφύγει. Εκτός και αν μπει γρήγορα φρένο ώστε τα νέα κρούσματα να πέσουν κάτω από 50. Αυτό διαμυνείει στο iEidiseis γνωστός λοιμωξιολόγος σύμφωνα με τον οποίο κάθε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ακόμη και η σημερινή 9/8 θα κρίνουν την πορεία της πανδημίας και των μέτρων που πρέπει να εφαρμοστούν.

Χθες από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν ακόμη 152 νέα κρούσματα με τον Αύγουστο να είναι ο πιο «επιθετικός» μήνας σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Και αυτό καθώς ο Νίκος Σύψας είπε ότι η κατάσταση δεν εξελίσσεται ομαλά και πως το RO ήδη είναι πάνω από το 1 (κάθε άνθρωπος μολύνει πάνω από έναν).

«Έχουμε μια πολύ σημαντική έξαρση της επιδημίας στην Ελλάδα, ένα βαρύ επιδημιολογικό φορτίο που αφορά κυρίως τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά δυστυχώς βλέπουμε και διασπορά σε όλη την Ελλάδα», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Από την πλευρά του ο Ηλίας Μόσιαλος με ανάρτησή του χθες μίλησε για τα πραγματικά νούμερα. «Τριψήφιος αριθμός (152) κρουσμάτων και σήμερα. 17 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος (κατά 8-10 φορές)» τόνισε μεταξύ άλλων.

Και μέσα σε όλα αυτά με έρευνά του το ΑΠΘ ζητά μάσκα παντού, τηλεργασία και τοπικό lockdown αλλιώς 700 κρούσματα ημερησίως!!!

About Post Author

+ There are no comments

Add yours