Τι αναφέρουν οι πληροφορίες του ethnos.gr – Ανησυχία για το άνοιγμα όλων των σχολείων στη χώρα

Σε συναγερμό έχουν τεθεί δύο μεγάλες ιδιωτικές σχολικές μονάδες, στις οποίες φοιτούν χιλιάδες μαθητές, αφού εντοπίσθηκαν κρούσματα κορονοϊού, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr. Συγκεκριμένα, στο ένα σχολείο βρέθηκαν θετικοί στον ιό δύο εκπαιδευτικοί, ενώ στο άλλο, ένα μέλος του προσωπικού. Σε ένα από τα δύο σχολεία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μεταβεί αύριο Παρασκευή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να υποβάλει σε τεστ για τον κορονοϊό όλο το προσωπικό έπειτα από αίτημα του ίδιου του σχολείου. Το βέβαιο είναι ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση σε όλο το προσωπικό και των δύο σχολικών μονάδων.

Να υπενθυμιστεί ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί αλλεπάλληλα κρούσματα σε προσωπικό και εκπαιδευτικούς σε διάφορα σχολικά συγκροτήματα ανά την Ελλάδα δεδομένου ότι τα σχολεία ξεκινούν να λειτουργούν μόνο με τους εκπαιδευτικούς ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ανησυχία για το άνοιγμα

Βέβαια η ανησυχία των ειδικών αλλά και των υγειονομικών αρχών εστιάζεται πλέον στη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου οπότε και ανοίγουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα. Παρά κάποιες ελάχιστες εισηγήσεις ειδικών να δοθεί κι άλλη παράταση στο άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι το κουδούνι θα χτυπήσει κανονικά, επισημαίνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του ethnos.gr.

Πάντως τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας αναμένουν μία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού μετά το άνοιγμα των σχολείων, αφού θα έχουμε και επισήμως την πρώτη «ανάμειξη» μαθητικού και εκπαιδευτικού πληθυσμού.

Γι αυτό και θα παρακολουθούν μέρα με την ημέρα τα κρούσματα που θα εντοπίζονται ώστε να διαπιστώσουν εάν θα υπάρξει σημαντική αλλαγή στην επιδημιολογική καμπύλη. Να σημειωθεί ότι συνολικά στη χώρα υπάρχουν περίπου 1.400.000 μαθητές και 150.000 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, σε συνολικά 13.000 σχολικές μονάδες. Και το ζήτημα είναι ότι δάσκαλοι και καθηγητές λόγω των ελάχιστων προσλήψεων που έχουν γίνει, είναι μεγάλοι σε ηλικία.

Ενδεικτικό είναι ότι σχεδόν το 50% των δασκάλων και καθηγητών είναι πάνω από 50 ετών. Γι αυτό άλλωστε και η ίδια η εκπαιδευτική κοινότητα εκφράζει την έντονη ανησυχία της για μία πιθανή μεγάλη διασπορά του ιού.

Πηγή:ethnos.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours