Κορονοϊός- Καθηγητής Γραβάνης: Θα έχουμε εκατοντάδες κρούσματα πολύ σύντομα- Κλείστε τα beach bars

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας Γραβάνης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξημένα κρούσματα- Ζητάει να κλείσουν τα beach bar.

Όλο και περισσότεροι καθηγητές και λοιμωξιολόγοι κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κορονοϊού και δη πολύ νωρίτερα από πολλοί εκτιμούσαν.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης σημαίνει συναγερμό, αναφέροντας ότι με τα τωρινά δεδομένα είναι πιθανό σε λίγο καιρό να έχουμε εκατοντάδες κρούσματα κορονοϊού καθημερινά.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει ότι:

“Μάσκες φορούν ελάχιστοι και πολλοί τις φορούν λάθος η φορούν λάθος τύπο. Σωστές μάσκες όλοι μέσα κι έξω σε πολυσύχναστα μέρη. Οι αποστάσεις έχουν καταργηθεί. Αλήθεια γιατί δεν κλείνουν για ένα καλοκαίρι τα beach bars που είναι Τρυβλία επώασης και υπερμεταδοσης του ιού; Τόσο σημαντικά συνεισφέρουν στην εθνική οικονομία;

Όπως πάμε σε 3-4 βδομάδες θα καταγράφουμε εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά, φέρνοντας το 2ο κύμα τον Αύγουστο, όπως το φοβόμασταν πριν ένα μήνα. Ο κίνδυνος να διαγράψουμε την επιτυχή αντιμετώπιση του 1ου κύματος ορατός πλέον!”

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ειδικών, λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι και επισημαίνουν πως ο κορονοϊός δεν έχει φύγει από τις ζωές μας, επομένως ο κίνδυνος είναι υπαρκτός.

Για παράδειγμα ο καθηγητής Μαγιορκίνης επεσήμανε στο Mega πως υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα, “την έχουμε δει και τις προηγούμενες εβδομάδες. Αυτό που κοιτάμε σε αυτή τη φάση είναι πώς μπορούμε να επιβραδύνουμε την έλευση του δεύτερου κύματος του ιού”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης.

https://www.facebook.com/achilleas.gravanis.5/posts/10158552109002520

Πηγή:newsitamea.gr

.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours