Κορονοϊός: Εκτόξευση νοσηλειών στους 50-59 ετών, οι περιοχές με έκρηξη κρουσμάτων

Το 2,5% του πληθυσμού αποτελούν ενεργά κρούσματα κορονοϊού.

«Την τελευταία εβδομάδα σημειώνεται σημαντική αύξηση νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε πολλά νησιά, στην Κρήτη, καθώς και σε πολλές Περιφερειακές Ενότητες της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως είναι η Ξάνθη, η Φωκίδα, ο Έβρος, η Καστοριά και η Φθιώτιδα».

Αυτό τόνισε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής (13/1) ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για τον πορεία της επιδημίας του SARS-CoV-2 στην Ελλάδα.

Κι επεσήμανε: «Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι σημαντική, με περισσότερους από πέντε χιλιάδες νοσηλευόμενους ασθενείς με κορονοϊό στην επικράτεια.

Τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες παρατηρείται μια σταδιακή αύξηση των νέων εισαγωγών, με σαράντα τοις εκατό αύξηση των νέων νοσηλειών την τελευταία εβδομάδα και τον κυλιόμενο μέσο (σ.σ.: όρο) των τελευταίων επτά ημερών να ανέρχεται στις 582 νέες εισαγωγές κάθε μέρα.

Δεν σημειώνεται αξιοσημείωτη αύξηση των νοσηλευόμενων παιδιών, ενώ επτά στους δέκα από τους νοσηλευόμενους ασθενείς είναι ηλικίας άνω των 55 ετών και έξι στους δέκα είναι ανεμβολίαστοι.

Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση στις νοσηλείες της ηλιακής ομάδος 50 έως 59 ετών».

«Σημαντική αύξηση των νέων νοσηλειών παρατηρείται στην περιφέρεια και κυρίως στην Περιφερειακή Ενότητα ΚοζάνηςΗμαθίαςΚιλκίςΆρταςΦλώρινας, και στην επικράτεια σήμερα η κάλυψη των απλώς κλινών για COVID είναι 67% και των κλινών ΜΕΘ για COVID 88% αντίστοιχα – μετά, όμως, από σημαντική αύξηση των διαθεσίμων κλινών», υπογράμμισε.

Επιπλέον, είπε ότι το 2,5% του πληθυσμού αποτελούν ενεργά κρούσματα, ενώ αναφέρθηκε σε δύο σημαντικά στοιχεία της επιδημίας: Σημαντική μετακίνηση νέων κρουσμάτων στις μεγαλύτερες ηλικίες κάτι που σημαίνει βαριά νόσηση και διασπορά της «Όμικρον» εκτός των μεγαλουπόλεων.

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours