Κολύμβηση: Θωρακίστε την άμυνα του οργανισμού σας κολυμπτώντας [vid]

Κολύμβηση: Τα ιχνοστοιχεία και οι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στο θαλασσινό νερό έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορούν επομένως να δράσουν ως φυσικά αντιβιοτικά. Αυτά τα συστατικά απορροφώνται από το δέρμα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της υγείας και της ευεξίας του σώματος.

Οι βόλτες στην παραλία και ειδικότερα η κολύμβηση στη θάλασσα είναι ιδανικές επιλογές, εάν θέλετε να θωρακίσετε τον οργανισμό σας και να βοηθήσετε το σώμα σας να διαχειριστεί δερματικές καταστάσεις, αναπνευστικά προβλήματα, χρόνιο πόνο και άγχος – μεταξύ άλλων. Η θάλασσα είναι ευεργετική για την υγεία.

  • Δέρμα

Το θαλασσινό νερό είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα όπως μαγνήσιο, νάτριο, ασβέστιο, χλωριούχο και θειικό άλας που λειτουργούν ως φυσικά καλλυντικά για το δέρμα μας. Εκείνοι με δερματικά προβλήματα όπως η ψωρίαση και το έκζεμα μπορεί να έχουν ιδιαίτερο όφελος από μια βουτιά στη θάλασσα. Το μαγνήσιο στο θαλασσινό νερό μειώνει επίσης τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα, ηρεμεί το νευρικό σύστημα και μειώνει τα δερματικά συμπτώματα που προκαλούνται από το στρες.

  • Ανοσοποιητικό σύστημα

Θεωρείται ότι οι τακτικές βυθίσεις σε κρύο νερό βοηθούν στη ρύθμιση των αντιοξειδωτικών διεργασιών στο σώμα, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και ανάπτυξης καρκίνου. Τα ιχνοστοιχεία και οι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στο θαλασσινό νερό έχουν επίσης αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορούν επομένως να δράσουν ως φυσικά αντιβιοτικά. Αυτά τα συστατικά απορροφώνται από το δέρμα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της υγείας και της ευεξίας του σώματος.

  • Ψυχική Υγεία & Ευεξία

Πιθανώς το κύριο όφελος της κολύμβησης στη θάλασσα είναι η ψυχική ηρεμία. Η υδροθεραπεία – συνήθως ενδεδειγμένη επιλογή για άτομα με χρόνιο πόνο στις αρθρώσεις και αρθρίτιδα – είναι επίσης γνωστό ότι μειώνει τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης. Μελέτες έχουν δείξει ότι η θεραπεία με νερό βοηθά στην αύξηση της παραγωγής β-ενδορφινών. Όσοι κολυμπούν με συνέπεια έχουν αναφέρουν λιγότερο συχνές επισκέψεις σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα.

Βυθίζοντας τον εαυτό σας σε βαθύ, κρύο νερό σοκάρετε στην ουσία το σώμα και αυτό σας κάνει να σκέφτεστε και να είστε μόνο στην παρούσα στιγμή. Για αυτόν τον λόγο, η κολύμβηση θεωρείται μια μορφή διλαογιστικής τεχνικής ή πρακτικής συνειδητότητας, ειδικά όταν γίνεται σε κρύο νερό. Επιπλέον, ο αναπνευστικός έλεγχος που εμπλέκεται στην κολύμβηση στην πραγματικότητα επιβραδύνει το μυαλό και το σώμα και μειώνει το άγχος. Σύμφωνα με μια μελέτη, το 43% των ανθρώπων που κολυμπούσαν τακτικά δήλωσαν πιο ευτυχισμένοι και το 26% ανέφεραν περισσότερα κίνητρα για την ολοκλήρωση καθημερινών εργασιών. 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Πηγή:healthweb.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours