Έλα να βοηθήσεις να σκοτώσουμε τον κορονοϊό (vid)

Τις συμβουλές του υπουργείου Υγείας και των επιστημόνων τις έχεις ακούσει, δεν θα τις επαναλάβουμε αλλά μιας και το θυμηθήκαμε να τι λέει και ο Στέφανος, ο οποίος επιστρατεύτηκε με την ιδιότητα του γνωστού αθλητή (δεν είναι γιατρός ο άνθρωπος) να… διασπείρει το μήνυμα της προστασίας από τον κορονοϊό Covid-19.

https://www.facebook.com/YpYgGR/videos/528623058037161/

Ωραία, λοιπόν, θα κάτσουμε σπίτι; Τι να κάνουμε θα κάτσουμε σπίτι και αν τυχόν μας πιάσει να βγούμε καλύτερα να πάρουμε τις ράχες και τα λαγκάδια να μη μας βλέπει ανθρώπου μάτι.

Ναι αλλά ο υπολογιστής θα μείνει σπίτι.

Αφού θα μείνει σπίτι, βάλε τον να κάνει κάτι για το γενικό καλό.

Αν είσαι μιας μέτριας ηλικίας και πάνω μπορεί να έχεις ακούσει ή και να έχεις συμμετάσχει στα προγράμματα του Folding at home. Πρόκειται για μια πλατφόρμα όπου χαρίζεις τη δύναμη του υπολογιστή σου όταν δεν τον χρησιμοποιείς για να γίνουν πολύπλοκες δουλειές.

Φαντάσου το σαν να δημιουργείται ένας συλλογικός υπερυπολογιστής που μπορεί μεν να μην έχει τη δύναμη του Summit (που και αυτός μπήκε στη μάχη κατά του Covid-19) αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις κάθε βοήθεια είναι δεκτή.

Τι χρειάζεται να κάνεις;

Πας στο https://foldingathome.org/, κατεβάζεις την αντίστοιχη με το λειτουργικό σου σύστημα έκδοση, κάνεις τα δέοντα και το αφήνεις να κάνει αυτά που ξέρει να κάνει.

Είναι ασφαλές;

Είναι, το είχαμε στο παρελθόν σε διάφορα μηχανάκια και το ξαναβάζουμε τώρα. Είπαμε, δεν έχουμε και κανένα υπολογιστικό κτήνος στο υπόγειο αλλά κάθε βοήθεια εδώ είναι καλοδεχούμενη…

About Post Author

+ There are no comments

Add yours