Εξοργισμένοι οι εμβολιασμένοι με τη νέα απόφαση: Χάνουν τα πιστοποιητικά τους όσοι δεν έχουν 3η δόση

Εμβολιασμένοι: Η λήξη της ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους 7 μήνες, για όσους δεν έχουν λάβει την τρίτη δόση, θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου.

Εμβολιασμένοι: Τι δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης

Συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης μίλησε το πρωί της Κυριακής στον ΑΝΤ1 για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, την εξέλιξη της μετάλλαξης Όμικρον και την πορεία των εμβολιασμών. Ο ίδιος στη συνέχεια ανέφερε την απόφαση για λήξη της ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες, με ημερομηνία έναρξης την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022.

«Υπάρχουν επαρκέστατα ραντεβού, ώστε όσοι εμβολιασμένοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου να κάνουν και την τρίτη δόση. Από την 1η Φεβρουαρίου, θα ισχύσει για όλους τους ενήλικες και όχι μόνο για όσους είναι 60 ετών και άνω, όσοι ενώ δικαιούνται και μπορούν, δεν θα έχουν κάνει την τρίτη δόση, θα πάψει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα προνόμια που προσφέρει, όπως η είσοδος σε εστιατόρια και άλλους κλειστούς χώρους, εάν έχει παρέλθει το 7μηνο μετά από την δεύτερη δόση του εμβολίου», ανέφερα χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

Η έντονη αντίδραση των εμβολιασμένων για τη νέα απόφαση

Όπως εξήγησε ο υπουργός η ισχύς του πιστοποιητικού με δύο δόσεις θα διαρκεί επτά μήνες, χωρίς όμως να επηρεάζεται στο ίδιο χρονικό διάστημα κάποιος ο οποίος θα θέλει να ταξιδέψει στην Ευρώπη, καθώς αυτό θα ισχύει κανονικά, τονίζοντας παράλληλα πως περίπου 500.000 είναι αυτοί που δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη δόση του εμβολίου.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως έχει εξαγριώσει ένα μέρος των εμβολιασμένων, που μεταξύ άλλων αναφέρουν πως δεν έχουν τα «λεγόμενα προνόμια».

Δείτε παρακάτω ορισμένες αναρτήσεις:

Σχόλια

Σχόλια Εμβολιασμένοι

About Post Author

+ There are no comments

Add yours