Πρόστιμο μαμούθ σε Facebook – 5 δις δολάρια για παραβάσεις περί προσωπικών δεδομένων

Το Facebook έχασε τον έλεγχο των δεδομένων μας και το πληρώνει ακριβά. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι το Facebook συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής.
Καθώς και την αποτυχία του να ενημερώσει δεκάδες εκατομμύρια χρήστες για την διαρροή δεδομένων.

Το πρόστιμο είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλει η αμερικανική ρυθμιστική αρχή σε εταιρεία τεχνολογίας.

FTC: “Το πρόστιμο είναι και για να αλλάξει η κουλτούρα ιδιωτικότητας του Facebook”

“Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις προς τα δισεκατομμύρια των χρηστών του παγκοσμίως ότι θα μπορούσαν να ελέγξουν τον τρόπο με τον οποίο μοιράζονται τα προσωπικά τους στοιχεία, το Facebook υπονόμευσε τις επιλογές των καταναλωτών, δήλωσε ο Πρόεδρος της FTC, Joe Simons.
Το πρόστιμο δεν είναι μόνο για να τιμωρήσει για τις παραβιάσεις. Είναι και για να αλλάξει ολόκληρη την κουλτούρα ιδιωτικότητας του Facebook για να μειώσει την πιθανότητα συνεχιζόμενων παραβιάσεων”.

Mark Zuckerberg: “Προχωράμε σε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές”

Το πρόστιμο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σηματοδοτεί την πρώτη σημαντική τιμωρία που Facebook για τη θύελλα σε σκάνδαλα ιδιωτικότητας και ασφάλειας που έχουν κατακλύσει την εταιρεία για περισσότερο από ένα χρόνο.
Ζητήματα όπως η εξάπλωση ψεύτικων ειδήσεων έχουν ωθήσει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να εξετάσουν τη ρύθμιση των κοινωνικών δικτύων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg δήλωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο θα κάνει “μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές”.
Έχουμε την ευθύνη να προστατεύουμε την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων”, είπε. Εργαζόμαστε ήδη σκληρά για να ανταποκριθούμε στην ευθύνη αυτή. Τώρα θα θέσουμε ένα εντελώς νέο πρότυπο για τη βιομηχανία μας”.

Πηγή:tourismtoday.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours