Η παγκόσμια αγορά notebooks επηρεάστηκε ελάχιστα από τον κορονοϊό

Όλες οι αγορές περνούν μία δύσκολη περίοδο λόγω του κορονοϊού. Ωστόσο, φαίνεται ότι η αγορά των notebooks δεν αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα, καθώς η πτώση που σημείωσε ήταν ιδιαίτερα μικρή.

Καλύτερο τρίμηνο από άλλες αγορές

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Strategy Analytics, το πρώτο τρίμηνο του 2020, η παγκόσμια αγορά notebooks σημείωσε 37,9 εκατομμύρια αποστολές. Το νούμερο αυτό μεταφράζεται σε πτώση 2% ανά έτος.

Ενδεχομένως, η συγκεκριμένη αγορά να κατάφερε να αντισταθεί στη γενική ζημία λόγω του ότι τους τελευταίους μήνες οι περισσότεροι εργάζονται από το σπίτι, ενώ τα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν στραφεί στην τηλεκπαίδευση. Οπότε, τα notebooks είναι σαφώς καλύτερη επιλογή από τα tablets.

Ο ανώτερος ερευνητής της Strategy Analytics, Chirag Upadhyay, αναφέρει ότι οι εταιρείες που αντιμετώπισαν τα μεγαλύτερα προβλήματα και είδαν τη μεγαλύτερη πτώση, ήταν αυτές που εξαρτώνται από τα εργοστάσια της Κίνας ή δεν είχαν μεγάλο απόθεμα πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. Επίσης, τονίζει ότι σε σύγκριση με άλλες αγορές, η τόσο μικρή πτώση που είδε αυτή των notebooks θα πρέπει να θεωρηθεί ως επιτυχία.

Αύξηση το δεύτερο τρίμηνο του έτους

Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής της Connected Computing, Eric Smith, δήλωσε ότι αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2020 να είναι ακόμα καλύτερο, καθώς οι εταιρείες και οι οργανισμοί θα πραγματοποιήσουν περισσότερες παραγγελίες για notebooks.

Το ίδιο ισχύει και για τους απλούς καταναλωτές που συνεχίζουν να περνούν αρκετό χρόνο κλεισμένοι στο σπίτι. Αν και εκεί η αύξηση θα είναι μικρότερη, εξαιτίας της οικονομικής αστάθειας, και των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες.

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours