Οι ατομικές φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις κυκλοφορούν τώρα για το Google Chat εντός της εφαρμογής Gmail σε iOS και Android, όπως ανακοίνωσε η Google. Η λειτουργία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο, αλλά από τις 6 Δεκεμβρίου άρχισε να κυκλοφορεί για όσους διαθέτουν Google Workspace, G Suite ή προσωπικούς λογαριασμούς Google.

Η έναρξη κλήσεων από την εφαρμογή Gmail ήταν και προηγουμένως δυνατή, αλλά μέχρι τώρα περιλάμβανε την αποστολή μιας πρόσκλησης σε μια κλήση τηλεδιάσκεψης Google Meet, η οποία είναι υπερβολική. Στο εξής, ωστόσο, θα υπάρχουν απλά εικονίδια τηλεφώνου και βίντεο στην επάνω δεξιά γωνία κάθε συνομιλίας ενός προς έναν που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κλήσεις.

Είναι μια απλή προσθήκη, αλλά είναι αυτή που προωθεί τον στόχο της Google να κάνει το Gmail τον κεντρικό κόμβο για όλες τις υπηρεσίες επικοινωνίας της. Στην πραγματικότητα, η ανάρτηση της Google λέει ότι θα ανακατευθυνθείτε στην εφαρμογή Gmail, ακόμα κι αν ξεκινήσετε μια κλήση μέσα από την εφαρμογή Google Chat. Όπως τόνισε ο συνάδελφός μου Dieter Bohn τον Σεπτέμβριο, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καταλαμβάνουν πλέον μόνο μία από τις τέσσερις καρτέλες στην τρέχουσα εφαρμογή Gmail, μαζί με το Chat, το Spaces (η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων τύπου Slack της Google) και το Meet (την υπηρεσία τηλεδιάσκεψης).

Πηγή:techblog.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours