Δήµητρα Στογιάννη: «Η Αγγέλα ερωτεύεται τον Θοδωρή και δίνει διαζύγιο στον παπά»

Ο ξεχωριστός ρόλος της παπαδιάς, που επανέρχεται στον Πλάτανο αναστατώνοντας τη ζωή των κατοίκων, αλλά και διαταράσσοντας την ισορροπία µεταξύ της Κικής και του ιερέα του χωριού, η µοναδική συνεργασία της µε την Πηνελόπη Πιτσούλη, ο Σάκης Μπουλάς, ο εργασιακός εκφοβισµός στο θέατρο, αλλά και όλα όσα την έχουν διδάξει τα παιδιά της. Η Δήµητρα Στογιάννη µιλά από καρδιάς.

Θα μας μιλήσεις για την Αγγέλα, την όμορφη παπαδιά που επιστρέφει στον Πλάτανο και ταράζει τη ζωή του χωριού και των κατοίκων του;

Είναι μια παπαδιά διαφορετική από τις άλλες. Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη γυναίκα, εξαιρετικά δυναμική και σέξι. Έχει τσαμπουκά απέναντι στη ζωή και αρπάζει τις ευκαιρίες που της δίνονται. Βρίσκει πάντοτε τον τρόπο να κάνει αυτό που θεωρεί η ίδια καλό για τον εαυτό της.

Βέβαια, οι ανοιχτοί λογαριασμοί του παρελθόντος την ακολουθούν στον Πλάτανο. Πώς την αντιμετωπίζει ο παπα-Ανδρέας όταν φθάνει στο χωριό;

Ο παπάς έχει μείνει αρκετό καιρό μόνος του, αλλά πλέον έχουν αρχίσει να ξυπνούν συναισθήματα ανάμεσα σε αυτόν και στην Κική. Συνάπτουν μια πολύ αθώα, αλλά βαθιά σχέση. Με το που φτάνει η Αγγέλα στο χωριό, διαταράσσεται αυτή η ισορροπία μεταξύ τους. Εκείνος παλεύει μέσα του. Ξέρουμε ότι παρά το ότι ζητά διαζύγιο από την Αγγέλα, δεν είναι δυνατόν να παντρευτεί ξανά μια άλλη γυναίκα. Η Αγγέλα μετέρχεται όσους τρόπους μπορεί να βρει για να τον διεκδικήσει. Στην πραγματικότητα, δεν τον κάνει αυτό από αγάπη, γιατί θέλει να είναι πάλι μαζί κι ευτυχισμένοι, αλλά εγωιστικά, επειδή δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι ο δικός της άνθρωπος, αυτός που κάποτε ερωτεύθηκε, είναι με μια άλλη γυναίκα για την οποία έχει συναισθήματα. Έτσι τη βλέπουμε να επεμβαίνει σε αυτήν τη σχέση και να διεκδικεί τον πρώην άντρα της. Τόσο με ευγενείς όσο και με πιο δόλιους τρόπους, αρνείται να του δώσει διαζύγιο. Δεν του κάνει τη χάρη να του δώσει την ελευθερία του. Θέλει να τον κρατήσει δίπλα της από εγωισμό και μόνο. Στην ουσία, τον εκδικείται γιατί η Αγγέλα δεν ζήτησε ποτέ να γίνει πρεσβυτέρα. Ήταν ερωτευμένη με έναν άνθρωπο, ο οποίος αποφάσισε να γίνει ιερέας, ενώ εκείνη δεν ήθελε να ακολουθήσει αυτήν τη ζωή.

Στα επεισόδια που θα προβληθούν στις αρχές της επόμενης σεζόν θα ερωτευθεί τον Θοδωρή, δίνοντας ακόμα και το διαζύγιο στον παπά, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη νέα της σχέση.

Όντως, αυτό είναι ένα ωραίο σπόιλερ, αλλά θα συμβεί αργότερα. Προς το παρόν οι θεατές θα δουν την Αγγέλα να εισβάλει σαν οδοστρωτήρας στο χωριό. Η τύχη θα είναι με έναν τρόπο με το μέρος της γιατί μαθαίνει από την ψυχομάνα της, τη Μάρμω, που τη φιλοξενεί, το μυστικό για τις τρούφες. Έτσι θα αρπάξει μία ακόμα ευκαιρία.

Πώς είναι η συνεργασία σας με την Πηνελόπη Πιτσούλη;

Εξαιρετική. Με την κυρία Πιτσούλη έχουμε παίξει στο «Αυστηρώς κατάλληλο». Ήταν μια υπέροχη συγκυρία. Αγαπηθήκαμε πολύ. Εδώ έχουμε μια ακόμα ουσιαστική σχέση. Η Αγγέλα είναι συνέχεια της Μάρμως. Έχει πάρει την τρέλα, τη δύναμη, τον τσαμπουκά της. Είναι πολύ ωραία η σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς τους δύο χαρακτήρες.

Ένας ακόμα άνθρωπος με τον οποίο συνεργάστηκες και συνδεθήκατε κατά τη διάρκεια των δύο ετών που βρεθήκατε στα τηλεοπτικά πλατό ήταν ο Σάκης Μπουλάς. Τι κρατάς από εκείνον;

Ήταν ένας πολύ ωραίος, στοργικός άνθρωπος, μια πολύ καλή παρέα. Θα τον χαρακτήριζα τζέντλεμαν.

Εδώ και τρεις μήνες έχει έρθει στη δημοσιότητα μια σειρά καταγγελιών συναδέλφων σου αναφορικά με τον εργασιακό εκφοβισμό στο χώρο του θεάτρου. Συνέβη ποτέ κάτι αντίστοιχο κατά τη διαδρομή σου;  

Δεν μου συνέβη κάτι πολύ τρανταχτό. Μάλλον ήταν θέμα τύχης. Όλα αυτά είναι πολύ δυσάρεστα. Υπάρχει παράνοια σε όλους τους χώρους. Χαίρομαι που βγήκαν τα θύματα και αποκάλυψαν όσα βίωσαν και εύχομαι στο μέλλον να ελαχιστοποιηθεί αυτό το φαινόμενο.

Έχεις ένα γιο επτά ετών και μία κόρη έξι. Πόσο έχουν αλλάξει τη ζωή σου τα παιδιά;

Ραγδαία. Έχει διαφοροποιηθεί πλήρως η ζωή μου. Έχω περιορίσει τις προσωπικές εξόδους και δουλειές. Είμαι εξαιρετικά επιλεκτική. Κάνω αυτό που με εκφράζει και με καλύπτει απόλυτα – καλλιτεχνικά και οικονομικά. Προτεραιότητά μου αποτελούν πάντοτε η οικογένεια και τα παιδιά μου.

Τι σε έχουν διδάξει τα παιδιά σου;

Βλέπω τον εαυτό μου μέσα από εκείνα. Ειδικά στο γιο μου που μου μοιάζει αρκετά στο χαρακτήρα, παρατηρώ πολλά στοιχεία του που τα αναγνωρίζω στον εαυτό μου. Με μαθαίνω, νομίζω, καλύτερα μέσω των παιδιών μου. Εισπράττω αδιαπραγμάτευτη αγάπη και αυτό είναι απερίγραπτο, μοναδικό, θεϊκό!

– στο «7 ΜΕΡΕΣ TV».

About Post Author

+ There are no comments

Add yours