Τα 4 πιο διασκεδαστικά θαλάσσια αθλήματα [vid]

Ο υδράργυρος στα ύψη και οι παραλίες, ξεκινούν να κατακλύζονται από λουόμενους όλο και περισσότερο. Είναι ο μαγικός συνδυασμός της αναζήτησης δροσιάς και ψυχαγωγίας που τους ανθρώπους τους ωθεί στη θάλασσα μα και εκείνες οι στιγμές που από την καθημερινότητα ψάχνουν να δραπετεύσουν.

Η θαλάσσια ψυχαγωγία όμως για μερικούς δεν σημαίνει μόνο ξαπλώστρα και βουτιές στη θάλασσα αλλά εναλλακτικές που τα επίπεδα αδρεναλίνης εκτοξεύουν. Μια μικρή αναφορά στα δημοφιλέστερα water sports θα βοηθούσε όσους για την ψυχαγωγία στην θάλασσα αναζητούν κάτι πέραν της ρακέτας. Εννέα από αυτά θα τα βρείτε εδώ.

Subwing: Το subwing είναι ένα νέο άθλημα, σε σχέση με τα υπόλοιπα θαλάσσια αθλήματα, και ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα για τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο ο βυθός προσεγγίζεται και εξερευνάται. H ιδέα του γεννήθηκε το 2011, από τον Νορβηγό Simon Sivertsen και είναι ένα ιδιάζον άθλημα που συνδυάζει τις υποβρύχιες καταδύσεις με την ταχύτητα.

Με τη βοήθεια μιας σανίδας, όμοια με την ανατομία της ουράς μιας φάλαινας, η ρυμούλκηση των ατόμων από ένα ταχύπλοο κάνει την εμπειρία της εξερεύνησης του βυθού ξεχωριστή προκαλώντας τo ανθρώπινο σώμα να μιμηθεί μέσα στο νερό την κίνηση των πλασμάτων της θάλασσας.

Surfing: Το surfing είναι από τα δημοφιλέστερα αθλήματα του αλμυρού νερού εδώ και πάρα πολλά χρόνια που ο εξοπλισμός του, σε σχέση με άλλα αντίστοιχα αθλήματα, είναι ιδιαίτερα οικονομικός.

Η κατάκτηση του αθλήματος θέλει μεγάλη υπομονή και μεθοδική μακροχρόνια εκπαίδευση, όπως μεγάλη υπομονή θέλει και η κατάκτηση των κυμάτων όταν αυτά υπάρχουν με σύμμαχο τον αέρα.

Water Skying: Το θαλάσσιο σκι από την άλλη αν και θέλει εκπαίδευση για να καταφέρει κανείς να ισορροπήσει πάνω στα πέδιλα πίσω από ένα ταχύπλοο έχει σύμμαχό του τον καιρό αφού τα ήσυχα νερά ευνοούν το άθλημα τουλάχιστον για τους αρχάριους. Με εκπαίδευση και φαντασία η επιφάνεια της θάλασσας μπορεί να γίνει μια πίστα για ακροβατικά.

Jet-Skiing: Το παιχνίδι με τα Jet-Ski στη θάλασσα είναι τόσο εύκολο όσο το να οδηγεί κανείς δίτροχο σκούτερ. Αν και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις θα πρέπει κανείς να τηρεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και δε για τους λουόμενους της ακτής.

Οι βόλτες στο νερό με Jet-Ski μπορεί να είναι απολαυστικές για τους αρχάριους του αθλήματος αλλά για τους πιο προχωρημένους η δημιουργία κυμάτων με τα παιχνίδια τους είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικό.

Ακολουθεί βίντεο:

healthweb.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours