Σεξουαλική επαφή: Όλη η ιστορία γύρω από το γνωστό σε όλους μας σημείο G

Το σημείο G έχει γίνει γνωστό σε όλους μας τα τελευταία χρόνια, με τους ειδικούς να ασχολούνται με τον τρόπο που λειτουργεί στις γυναίκες.

Πήρε το όνομά του (Grafenberg spot) από τον γερμανό γυναικολόγο Ernst Grafenberg που το εντόπισε πρώτος και είναι γνωστό στη διεθνή βιβλιογραφία από τη δεκαετία του 1940.Πρόκειται για μια κρυφή περιοχή εντός του κόλπου, η οποία όταν ερεθιστεί προκαλεί ηδονή και οργασμό, καταλήγοντας σε υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής απόλαυσης.

Ανατομικά το συναντάμε στο εμπρός εσωτερικό τοίχωμα του αιδοίου, 4-5 εκατοστά μετά το σημείο εισόδου, και είναι ένας υπερ-ευαίσθητος ιστός με σπογγώδη υφή.

Επειδή ακριβώς ο εντοπισμός του δεν είναι εύκολος, όπως δεν είναι εύκολη και η διέγερσή του, κάποιοι διατείνονται διαχρονικά πως το σημείο δεν υπάρχει ως διακριτή ερωτογενής ζώνη.

Υπάρχουν ωστόσο έρευνες που δείχνουν ότι ο ιστός σε εκείνο το σημείο είναι διαφορετικής φύσης, χωρίς αυτό να σημαίνει πάντως πως πρόκειται κατ’ ανάγκη για ειδική ζώνη.Για κάποιους παραμένει πάντως ο βασικός ανταγωνιστής της κλειτορίδας σε όρους οργασμού.

«Το ‘‘σημείο’’ είναι μια περιοχή εντός του κόλπου από τη διέγερση της οποίας πολλές γυναίκες αντλούν ικανοποίηση», λέει χαρακτηριστικά ο καθηγητής κλινικής σεξολογίας Steve McGough, «οι περισσότεροι άντρες δεν ξέρουν ωστόσο πώς να το διεγείρουν».

«Το G-spot βρίσκεται στη σύνδεση της ουρήθρας και της ουροδόχου κύστης, στο εμπρόσθιο τοίχωμα του κόλπου», εξηγεί ο γυναικολόγος Dr. Michael Ingber, «πολλοί ειδικοί πιστεύουν πως αυτό είναι κάτι σαν απομεινάρι του αντρικού προστάτη κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής ανάπτυξης».

Πηγή:pronews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours