Καλεσμένος στην εκπομπή «Dot» του ΣΚΑΪ βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (11/04) ο Λάμπης Λιβιεράτος και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας και την μάχη με την κατάθλιψη που αντιμετώπισε, μέσα σε όλες τις άλλες οικονομικές δυσκολίες των τελευταίων ετών. Μιλώντας για την πανδημία ο τραγουδιστής είπε: «Έκανα υπομονή. Οι δικές μας δουλειές σταμάτησαν τελείως. Κάποια στιγμή πρέπει να κάτσεις ήρεμα, να δεις τι καλό μπορεί να βγει από αυτή την ιστορία για τον εαυτό σου. Για να συνεχίσεις πιο δυνατός. Εμένα με βρήκε πιο “προπονημένο” αυτή η ιστορία».

«Με καταδιώκει το γεγονός ότι μπήκα στο ψυχιατρείο, αλλά επειδή έχω και παιδιά και θέλω να κατανοήσουν πλήρως τι έχω ζήσει στη ζωή μου… και όταν γκουγκλάρει κανείς το όνομά μου βγάζει “Λιβιεράτος ψυχιατρείο”, δεν θέλω να νομίζουν ότι ο πατέρας τους είναι τρελός. Δυστυχώς υπάρχει αυτή η σύνδεση, του ψυχιαστρείου με τους τρελούς» είπε και συνέχισε: «Υπάρχει αυτό το τεράστιο λάθος της κοινωνίας ότι υπάρχει η σύνδεση του ψυχιατρείο με τους τρελούς γιατί αποτρέπει ανθρώπους με προβλήματα να ζητούν βοήθεια. Με τη σωστή βοήθεια ξεπερνάς το πρόβλημα και βγαίνεις πιο δυνατός» υπογράμμισε.

Ο Λιβιεράτος είπε επίσης ότι του έστειλαν κάποια φωτογραφία από ένα καρναβάλι στην Κύπρο, όπου κάποιος ντύθηκε τρελός κι έγραψε πάνω του “Λιβιεράτος”. Στο ψυχιατρείο όπως είπε συνάντησε τους πιο λογικούς ανθρώπους και συμπλήρωσε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια.

«Θέλω να υπάρχει το…. ‘Λιβιεράτος ψυχιατρείο’ στην Google»

Αναφορικά με το πώς δημοσιεύτηκε η περιπέτεια του Λιβιεράτου, ο τραγουδιστής είπε: «Κάποιοι, βέβαια, κυνηγάνε τη δημοσιότητα και πρέπει να βγάλουν μια είδηση, τους είπα να την βγάλουν, αλλά να μου δώσουν απλά την ευκαιρία να μιλήσω για αυτό. Να μην το βγάλουν όπως να ‘ναι. Γέμισε το google, πατάς και βλέπεις «Λιβιεράτος ψυχιατρείο». Πάνω από όλα. Γράφτηκαν πολλά και ο αλγόριθμος της Google, ο καημένος, τι θα βγάλει… Δεν σκέφτεται… Εγώ, όμως, θέλω να υπάρχει αυτό εκεί, γιατί μπορώ να το ερμηνεύσω, να το αποκωδικοποιήσω, να το δουν οι άνθρωποι που θέλω να το δουν και με ενδιαφέρουν. Και αν θέλει κάποιος να σταθεί εκεί, πρόβλημά του!» είπε ο τραγουδιστής.

«Έχω μιλήσει ανοιχτά για την κατάθλιψη που πέρασα»

«Έχω μιλήσει ανοιχτά για την κατάθλιψη που πέρασα και ήταν ταμπού. Είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να φοβόμαστε. Στο ψυχιατρείο μπήκα για να προστατευτώ. Ένιωθα ότι αυτό που συμβαίνει έξω τόσο πολύ με πίεζε και δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω γιατί δεν είχα κάνει τη διεργασία που έπρεπε για να αντιληφθώ τι γίνεται στη ζωή μου. Τα παιδιά μου ήταν μικρά τότε.

Καταστάσεις συγκεκριμένες, άνθρωποι που μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο και δεν μπορούσα να ανταποκριθώ. Συνέβησαν πολλά μαζεμένα, έχασα τον αδερφό μου, είχα ένα θέμα με τη δουλειά μου και είπα δεν το αντέχω αυτό το φορτίο. Μπήκα εκεί, ηρέμησα, πήρα τα φάρμακα που χρειαζόμουν για να ηρεμήσω, έκανα συζητήσεις που έπρεπε. Ένιωθα ότι πρέπει να συνεχίσω τη ζωή μου κυρίως για αυτά τα παιδιά. Όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Μη φοβάσαι τα λάθη σου. Μόνο εμείς μπορούμε να πολεμήσουμε τους δαίμονές μας και τα πάθη μας. Αυτά που θα μας πουν οι ειδικοί είναι τα όπλα, αλλά εμείς δίνουμε τη μάχη» είπε ο Λάμπης Λιβιεράτος.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours