Το supermarket που έχει αντικαταστήσει τις πλαστικές σακούλες με φύλλα μπανάνας.

Όλος ο κόσμος θορυβείται με τις επιβλαβείς επιπτώσεις που έχουν οι πλαστικές σακούλες στο περιβάλλον. Η Καλιφόρνια πρόσφατα έγινε η πρώτη πολιτεία που απαγόρευσε επίσημα τις πλαστικές σακούλες και η Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε να σταματήσει η χρήση της έως το 2021.

Η Ασία κάνει επίσης τον δικό της αγώνα για να σώσει τον πλανήτη. Πώς; Εισάγοντας πρόσφατα μια φυσική εναλλακτική λύση στην πλαστική σακούλα: τη χρήση φύλλων μπανάνας.

Ενώ τα τρόφιμα που είναι τυλιγμένα σε φύλλα δεν είναι κάτι καινούργιο στην Ασία, είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε αυτή την παραδοσιακή, βιοδιασπώμενη προσέγγιση να χρησιμοποιείται στα σούπερ μάρκετ. Η πρώτη αλυσίδα που υιοθετεί την ιδέα αυτή είναι το Rimping Supermarket στο Chiang Mai της Ταϊλάνδης.

Όταν μια ομάδα από ένα Real Estate Agency, το Perfect Homes Chiangmai επισκέφθηκε το κατάστημα, τράβηξε μερικές φωτογραφίες αυτής της φιλικής προς το περιβάλλον συσκευασίας, ανεβάζοντάς τες στο Instagram και το Facebook.

Σύντομα έγινε viral, με περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια προβολές στο διαδίκτυο. Κάποιοι έστειλαν και τις φωτογραφίες από τα δικά τους τοπικά σούπερ μάρκετ, προτρέποντάς όλο τον κόσμο να πάρει ένα φύλλο και να τυλίξει τα λαχανικά του.

Δες πώς συσκευάζουν τα προϊόντα…

Πηγή:plus.queen.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours