Τζέρεμι Κλάρκσον: «Θέλω να δω γυμνή τη Μέγκαν Μαρκλ να της πετούν περιττώματα»

Κύμα αντιδράσεων και αρνητικής κριτικής για τα σχόλια του δημοσιογράφου

Κατακραυγή και μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε ο Τζέρεμι Κλάρκσον με κάποια σχόλια του για τη Μέγκαν Μαρκλ.

Στο άρθρο που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στη βρετανική εφημερίδα «The Sun», ο πρώην παρουσιαστής του «Top Gear» και δημοσιογράφος γράφει ότι μισεί τη Μέγκαν «σε κυτταρικό επίπεδο» και ότι «ονειρεύεται τη μέρα που θα την αναγκάσουν να παρελάσει γυμνή στους δρόμους κάθε πόλης στη Βρετανία ενώ τα πλήθη θα φωνάζουν “Ντροπή!” και θα της ρίχνουν σβώλους περιττωμάτων». Χωρίς κανένα δισταγμό, μάλιστα, ο Τζέρεμι Κλάρκσον πρόσθεσε: «Όλοι όσοι είναι στην ηλικία μου σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο».

Τα σχόλια προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων και αρνητικής κριτικής.

Ο κωμικός Τζον Μπίσοπ έγραψε στο Twitter ότι τα σχόλια αποτελούν μια «κατάφωρη έκκληση για υποκίνηση ταπείνωσης και βίας σε μια γυναίκα».

Και η παρουσιάστρια Κάρολ Βόντερμαν εξέφρασε την αντίθεσή της και έγραψε στο Twitter: «Όχι, Τζέρεμι Κλάρκσον. Όχι σε κανένα επίπεδο, σε καμία περίσταση, δεν είναι εντάξει να γράφεις αυτά τα πράγματα για οποιαδήποτε γυναίκα και απόλυτο όχι για το “όλοι όσοι είναι στην ηλικία μου σκέφτονται το ίδιο”».

Ο συγγραφέας Φίλιπ Πούλμαν έγραψε: «Το ότι ο Τζέρεμι Κλάρκσον μπορεί να γράφει τέτοια πράγματα και να τα δημοσιεύει χωρίς ντροπή, μας λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον τρόπο με τον οποίο ο Ρούπερτ Μέρντοχ δηλητηρίασε και έφερε σήψη στη δημόσια ζωή μας».

Αντίθετη με τον πατέρα της, η κόρη του Κλάρκσον

Η κόρη του Κλάρκσον, Έμιλυ, που παρουσιάζει το podcast «Should I Delete That;», επαινέθηκε από πολλούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μια ανάρτησή της στο Instagram αναφορικά με τα σχόλια του πατέρα της για τη Μέγκαν Μαρκλ που έλεγε: «Θέλω να καταστήσω πολύ σαφές ότι αντιτίθεμαι σε όλα όσα είπε ο μπαμπάς μου για τη Μέγκαν Μαρκλ και εξακολουθώ να υποστηρίζω αυτούς που στοχοποιούνται στο διαδικτυακό μίσος».

Ο κωμικός Ντομ Τζόλι είπε ότι ήταν «κυριολεκτικά απογοητευμένος» από τα «εξαιρετικά βδελυρά και αηδιαστικά σχόλια του Κλάρκσον» και πρόσθεσε: «Τι είναι αυτό που προκαλεί τόσο πολύ τέτοιους τύπους ανδρών;».

Ο συνάδελφος του Κλάρκσον, Τζέισον Μάνφορντ, ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία ενός αποσπάσματος από το άρθρο με τη λεζάντα: «Αν μπορείτε να υπερασπιστείτε τον Κλάρκσον σε αυτό, τότε παρακαλώ μην μου απαντήσετε, απλώς κάντε unfollow και μπλοκ και προχωρήστε. Δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε».

Πηγή:politic.gr

About Post Author