Ο Anthony Quinn, παρουσίασε το Jungle Fever στο Διαγωνισμό στο 44ο Φεστιβάλ των Καννών – Αποκλειστικότητα για σας!

του Τεό Βασσιλόπουλο

Το 1991, ο Spike Lee συνοδευόμενος από τον Anthony Quinn, παρουσίασε το Jungle Fever στο Διαγωνισμό στο 44ο Φεστιβάλ των Καννών! Θα τα πούμε σύντομα, κύριε Πρόεδρε!

JUNGLE FEVER

Jungle Fever (1991) Σε σκηνοθεσία Spike Lee. Πρωταγωνιστούν: Wesley Snipes, Annabella Sciorra, Spike Lee, Ossie Davis, Anthony Quinn. Ένας αφροαμερικανός αρχιτέκτονας ξεκινά μια σχέση με τον ιταλό γραμματέα της εργατικής του τάξης. Η σχέση τους τους κάνει να ελέγχονται από τους φίλους τους, να απομακρύνονται από τις οικογένειές τους και να αποφεύγονται από τους γείτονές τους σε αυτήν την κινούμενη άποψη της ζωής στην πόλη. 131 λεπτά. Πιστώσεις και άλλες πληροφορίες από τη βάση δεδομένων ταινιών Internet Βραβεία Cannes Film Festiva – Καλύτερος ηθοποιός (Samuel L. Jackson). Βραβείο της Οικουμενικής Κριτικής Επιτροπής – SpecialMention Βραβεία Κριτικών Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης – Καλύτερος ηθοποιός (Samuel L. Jackson)

Ο Anthony Quinn (γεννημένος Manuel Antonio Rodolfo Quinn Oaxaca, 21 Απριλίου 1915 – 3 Ιουνίου 2001), ήταν μεξικανός-αμερικανός ηθοποιός, ζωγράφος, συγγραφέας και σκηνοθέτης. Ήταν γνωστός για την απεικόνιση των γήινων, παθιασμένων χαρακτήρων “που χαρακτηρίζονται από μια βάναυση και στοιχειώδη ανδρική συμπεριφορά” σε πολλές κριτικές ταινίες στο Χόλιγουντ και στο εξωτερικό. συμπεριλαμβανομένων των La Strada, The Guns of Navarone, Guns for San Sebastian, Lawrence of Arabia, The Shoes of the Fisherman, The Message, Lion of the Desert και A Walk in the Clouds. Είχε επίσης έναν υποψήφιο για Όσκαρ τίτλο στη Ζορμπά του Έλληνα.

Ο Quinn κέρδισε το Όσκαρ για τον Καλύτερο Ηθοποιό δύο φορές: για τη Viva Zapata! το 1952 και το Lust for Life το 1956. Επιπλέον, έλαβε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ στην κατηγορία του Καλύτερου Ηθοποιού, μαζί με πέντε υποψηφιότητες για τη Χρυσή Σφαίρα και δύο υποψηφιότητες για το Βραβείο BAFTA. Το 1987, απονεμήθηκε με το Χρυσό Σφαίρα Cecil B. DeMille Lifetime Achievement Award. Μέσω τόσο της καλλιτεχνικής του προσπάθειας όσο και του ακτιβισμού των πολιτικών δικαιωμάτων, παραμένει μια κρίσιμη φιγούρα εκπροσώπησης της Λατινικής Αμερικής στα μέσα ενημέρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 1983, επανέλαβε τον ρόλο του ως Zorba για 362 παραστάσεις σε μια επιτυχημένη μουσική έκδοση, που ονομάζεται Zorba, απέναντι από τη συνάδελφο της ταινίας Lila Kedrova, επαναλαμβάνοντας τον ρόλο της ως Madame Hortense Ο Quinn εμφανίστηκε στο μιούζικαλ τόσο στο Broadway όσο και στο Kennedy Center στην Ουάσιγκτον, DC .Το 1990, πρωταγωνίστησε στο The Old Man and the Sea, μια τηλεοπτική ταινία βασισμένη στο μυθιστόρημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Η κινηματογραφική καριέρα του Quinn επιβραδύνθηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, αλλά παρόλα αυτά συνέχισε να εργάζεται σταθερά, εμφανίζοντας τους Revenge (1990), Jungle Fever (1991), Last Action Hero (1993), A Walk in the Clouds (1995) και Seven Servants (1996) .

Η πρώτη γυναίκα του Quinn ήταν η ηθοποιός Katherine DeMille, η υιοθετημένη κόρη του Cecil B. DeMille. παντρεύτηκαν το 1937. Το ζευγάρι είχε πέντε παιδιά: Christopher (1938–1941), Christina (γεννήθηκε 1 Δεκεμβρίου 1941), Catalina (γεννήθηκε 21 Νοεμβρίου 1942), Duncan (γεννήθηκε 4 Αυγούστου 1945) και Valentina (γεννήθηκε Δεκέμβριος 26, 1952).

Το πρώτο τους παιδί, ο Κρίστοφερ, δύο ετών, πνίγηκε στη λίμνη κρίνου του διπλανού γείτονα W. C. Fields.Το 1965, ο Quinn και ο DeMille χώρισαν λόγω της σχέσης του με τον Ιταλό σχεδιαστή κοστουμιών Jolanda Addolori (πέθανε το 2016), τον οποίο παντρεύτηκε το 1966. Είχαν τρία παιδιά: Francesco Quinn (22 Μαρτίου 1963 – 5 Αυγούστου 2011), Danny Quinn ( γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1964) και ο Lorenzo Quinn (γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1966).

Στη δεκαετία του 1970, κατά τη διάρκεια του γάμου του με τον Addolori, ο Quinn είχε επίσης δύο παιδιά με τον Friedel Dunbar, παραγωγό εκδηλώσεων στο Λος Άντζελες: τον Sean Quinn (γεννημένος στις 7 Φεβρουαρίου 1973) και τον Alexander Anthony Quinn (γεννημένος στις 30 Δεκεμβρίου 1976). Μέχρι τη δεκαετία του 1990, ο Quinn είχε τότε δύο παιδιά με τη γραμματέα του, Katherine Benvin. κόρη Antonia Patricia Rose Quinn (γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1993) και γιος Ryan Nicholas Quinn (γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου 1996).  Ο γάμος του με τον Addolori τελείωσε τελικά σε διαζύγιο τον Αύγουστο του 1997.

Στη συνέχεια παντρεύτηκε τον Benvin τον Δεκέμβριο του 1997 και παρέμεινε παντρεμένος μέχρι το θάνατό του.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours