Θύελλα αντιδράσεων στο Χονγκ Κονγκ – και όχι μόνο – εξαιτίας της εξαίρεσης της δημοφιλούς ηθοποιού Νικόλ Κίντμαν από το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εξαίρεσε από την καραντίνα ένα άτομο για να ασκήσει «τα επαγγελματικά του καθήκοντα» μετά από αναφορές ότι η 54χρονη Νικόλ Κίντμαν από την Αυστραλία δεν χρειάστηκε να περάσει χρόνο σε καραντίνα, όταν έφτασε στην πόλη για τα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς.

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ τονίζεται ότι η εξαίρεση επιτράπηκε λαμβάνοντας, υπόψη ότι η απρόσκοπτη επαγγελματική δραστηριότητα του ατόμου, το οποίο δεν κατονομάζεται, συμβάλει στην ανάπτυξης της οικονομίας του Χονγκ Κονγκ.

Η Νικόλ Κίντμαν, η οποία φέρεται να έφθασε στο Χονγκ Κονγκ αεροπορικώς από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας που πλήττεται από την πανδημία, εθεάθη στην πόλη αυτή την εβδομάδα.

Η ηθοποιός συμμετέχει στα γυρίσματα νέας σειράς του Amazon Prime Video με τίτλο «Expats». Σύμφωνα με το Deadline, η Νικόλ Κίντμαν είναι επίσης εκτελεστική παραγωγός της σειράς μέσω της εταιρείας της, Blossom Films.

Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο «The Expatriates» που έχει γράψει η γεννημένη στο Χονγκ Κονγκ από γονείς μετανάστες από την Κορέα, Αμερικανίδα συγγραφέας Janice Y.K. Lee.

Η απαλλαγή της ηθοποιού από την καραντίνα έγινε γνωστή, σε μία περίοδο που το Χονγκ Κονγκ ενίσχυσε τους περιορισμούς εισόδου, απαιτώντας από εκείνους που φθάνουν από χώρες υψηλού κινδύνου, όπως οι ΗΠΑ να περάσουν 21 ημέρες σε καραντίνα και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από χώρες μεσαίου κινδύνου να μείνουν 14 ημέρες σε καραντίνα.

«Έχουμε κατοίκους του Χονγκ Κονγκ που δεν μπορούν να επιστρέψουν αν δεν είναι εμβολιασμένοι και παραμένουν 2-3 εβδομάδες σε καραντίνα, αλλά η Νικόλ Κίντμαν εισέρχεται έτσι απλά;» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

«Οι Ολυμπιονίκες απαιτείται να παραμείνουν σε καραντίνα, αλλά η Νικόλ Κίντμαν όχι, επειδή είναι σταρ του Χόλιγουντ και πρέπει να γυρίσει τη σειρά “Expats”» αναφέρεται σε άλλο σχόλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours