του Στάθη Παπούλια

Λένε πως ο χρόνος είναι χρήμα. Πόσο μάλλον όταν κάποιοι  πουλάνε ρολόγια. Ένα αντικείμενο που για μερικούς  δείχνει απλά την ώρα,ενώ για άλλους είναι πολύτιμο, κόσμημα, σύμβολο κοινωνικής θέσης,Ανάλογη είναι η κατάσταση που επικρατεί στους ανθρώπους που τα εμπορεύονται.

Οι περισσότεροι  ζουν στην αφάνεια.Στην αντίπερα όχθη είναι οι λίγοι,αλλά εκλεκτοί στα λαμπερά έντυπα.Μια ομάδα επιχειρηματιών που πουλά το αντικείμενο της μέσα από το ίδιο της το είναι.Και ο κόσμος αγοράζει, πολλές φορές, περισσότερο την εικόνα από αυτό καθεαυτό το προϊόν.

Δεν θα πιστεύετε γιατί ο Καίσαρης βαφτίστηκε … Κώστας | Gossip-tv.gr

Πρώτος διδάξας ο κοσμηματοπώλης Κωνσταντίνος Καίσαρης. Ο «πλασιέ με το βαλιτσάκι», όπως τον αποκαλούν οι αντίπαλοι του, είναι ο μοναδικός που μπορεί να ταξιδέψει οπουδήποτε προκειμένου να πουλήσει το εμπόρευμα του.Ο αγαπημένος της χάι σοσάϊετι είναι ο πιο φωτογραφημένος του χώρου.Οφείλει την αδιαμφισβήτητη επιτυχία του και στις  άψογες δημόσιες σχέσεις.

Ανοιχτόκαρδος, τρομερά  κοινωνικός, ιδιαίτερα χαρισματικός και πολύ έξυπνος. Μιλά πέντε γλώσσες,έχει σπουδάσει οικονομικά  και λατρεύει τις δημόσιες σχέσεις.Το όνειρό του ήταν να γίνει διπλωμάτης.Γνωρίζει πάρα πολλά από μουσική,είναι δεινός  ιστιοπλόος και όλη η κοσμική Αθήνα ξέρει πως κάνει τα καλύτερα πάρτι. Θρυλικό είναι το αποκριάτικο πάρτι του στο Εκάλη Κλαμπ με θέμα τη Βενετία.

The Private club

Εκεί που καταφθάνει όλη η υψηλή κοινωνία με τα πιο ευφάνταστα κοστούμια που έχουν φορεθεί σε μπαλ μασκέ.Αυτό  που εμφανίζεται ο Σάκης Ρουβάς με τον Ηλία Ψινάκη,με αμφίεση που παραπέμπει σε χίλιες και μια νύχτες.

Άλλο πολυσυζητημένο γεγονός είναι η εκδήλωση που διοργανώνει  τον περσινό χειμώνα στην πινακοθήκη Μιχαλαριά,στην Κηφισιά.Οι σκηνές με τα διαφορετικά είδη μουσικής ,το άφθονο φαγητό,οι δεκάδες παρκαδόροι,τα φωτιστικά από την Αγγλία δίνουν την αίσθηση πάρτι ενός μεγάλου ροκ σταρ. Όλα αυτά τη στιγμή που οι άσπονδοι εχθροί του έχουν αρχίσει να διαδίδουν «ο Καίσαρης είναι τελειωμένος,πνίγεται στα χρέη και θα κλείσει σύντομα».

Κώστας- Χριστιάννα Καίσαρη: Επιμένουν Μυκονιάτικα | Gossip-tv.gr

Το 1983,μετά  από 18 χρόνια επιτυχημένης πορείας στη χονδρική πώληση αποφασίζει  να ασχοληθεί  με τη λιανική. Βρίσκει ελεύθερο ένα από τα πιο παλιά καφέ μπαρ, της Αθήνα,αυτό του Ορφανίδη.Η αξέχαστη Μελίνα  Μερκούρη του ζητά «να μην αλλάξει το χώρο» κι έτσι δημιουργείται στην Αθήνα το μοναδικό κοσμηματοπωλείο-μπαρ,στη γωνία Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου.

Το σκηνικό επαναλαμβάνεται στα Ματογιάννια,στη Μύκονο.Δεν μπορείς να εγγραφείς στο λίμπρο ντ’ όρο της κοσμικότητας αν δεν έχεις καθίσει στο πεζούλι μπρος στο μαγαζί,στην παλιά Βεγγέρα. Είναι πάντα χαμογελαστός και έχει  πάρα πολλούς φίλους. Με πελάτες,όπως παλιότερα τους αείμνηστους Κώστα Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου,και φίλους σαν τον κ. Γιάννη Κωστόπουλο,της Alpha Bank,την κα. Μαριάνα Λάτση,τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά,την οικογένεια Βαρδινογιάννη,την οικογένεια Κοπελούζου.Από αυτόν προμηθεύονται η κα Σάντυ Κοπελούζου και η κόρη της Ελμίνα τα «ματάκια», αφού πιστεύουν  πολύ στο μάτι.

Θεέ μου σ' ευχαριστώ, που τα είδα όλα» | Mykonos Voice

Του αρέσει να πηγαίνει στο γήπεδο και να βλέπει τον αγαπημένο του Ολυμπιακό και να ταξιδεύει σε εξωτικά μέρη.Αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα διάσημα ρολόγια όπως Panerai,Harry Winston,Bulgari κ.α.Μέχρι πρότινος είχε και τα περίφημα Frank Muller αλλά τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί μια κόντρα με το συνάδελφο του κ. Ηλία Κασίς. Ένα Σύριο κοσμηματοπώλη που η  οικογένεια του ασχολείται με το είδος από το 1925 στην πατρίδα του.Μετά θα βρεθεί στην Ελβετία και το 1981 έρχεται στην Ελλάδα.Χωρισμένος,με δυο αγόρια και ένα κορίτσι,έχει δώδεκα καταστήματα στην Ελλάδα.Γίνεται γνωστός αντιπροσωπεύοντας τη φίρμα Choppard.

Κάνει μάλιστα ένα μεγάλο event στην προεδρική σουίτα του Ιντερκοντινένταλ,την οποία μετατρέπει σε καζίνο.Οι καλεσμένοι παίρνουν ένα νούμερο,που επιθυμούν,στην είσοδο και ποντάρουν με αυτό για να κερδίσουν χρυσά ρολόγια της φίρμας.Το πιο ακριβό ρολόι θα αγοράσει πριν τέσσερα χρόνια γνωστός  Έλληνας, που ασχολείται με τα πετρέλαια,με  980.000 ευρώ !Η εταιρία δουλεύει πια αυτοτελώς στην Ελλάδα αλλά ο κ. Κασίς εξακολουθεί να είναι από τους μεγαλύτερους εμπόρους της.

Κλείνει συνεργασία με την Frank Muller και ανοίγει μαγαζί στην καρδιά της πλατείας Κολωνακίου.Τα εγκαίνια γίνονται με όλη την Αθήνα παρούσα και μετά ακολουθεί πάρτι στο παρακείμενο Central.Ρολόγια που  αρέσουν πολύ στους καλλιτέχνες.Τέτοια,που οι τιμές τους ξεπερνούν τα  είκοσι χιλιάδες ευρώ φορούν τραγουδιστές όπως η κα. Άννα Βίσση και ο κ. Αντώνης Ρέμος.

Προσφάτως το πιο ακριβό το αγοράζει γνωστός εφοπλιστής έναντι 680.000 ευρώ.Η ύπαρξη αυτού του μαγαζιού ανοίγει ένα «μέτωπο» με τον κ. Καίσαρη,αφού κι αυτός εξακολουθεί να πουλά τα ρολόγια της εταιρίας αλλά όπως λέει ο κ. Κασίς «πηγαίνετε να του ζητήσετε ένα καινούργιο μοντέλο».

Σύμφωνα με πηγές από την αγορά υπάρχει μια περίεργη κατάσταση διότι τη φίρμα  έχουν τρεις συνεταίροι που χώρισαν και οι δύο δίνουν  σε διαφορετικό αντιπρόσωπο,ενώ ο τρίτος σκέφτεται να ανοίξει δικό του παράρτημα εδώ.

Βέβαια στο χώρο την πρωτοκαθεδρία – και μάλιστα με διαφορά – έχει η Rolex.Ο κ. Βαχάρης,που την αντιπροσωπεύει, έχει πολύ χαμηλό προφίλ και δεν αρέσκεται σε κοσμικότητες. Αντίθετα γνωστή είναι η μεγαλύτερη κόρη του,κα Σοφία Βαχάρη,η οποία έχει πιο έντονη κοινωνική ζωή.

Οι μεγάλες της αγάπες,πέρα από τα δυο παιδιά της,είναι η ταχύτητα και το γράψιμο. Έχει εκδώσει μάλιστα το βιβλίο «Με 300 χιλιόμετρα κάθε ώρα»,όπου περιγράφει τις εμπειρίες της από συμμετοχή σε αγώνα ράλι.Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία κ. Κώστα Τσουβελεκάκη,της Fashion Box, του Attica και μέλος του ΔΣ στον Ολυμπιακό,της αρέσει να μαζεύει ετικέτες κρασιών και ασχολείται με φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Ζουν στη Φιλοθέη και οι παρέες τους είναι ζευγάρια κοντινής ηλικίας όπως  ο κ. Γιάννης Συγγελίδης,της Citroen,με τη σύζυγο του Ναταλί,ο κατασκευαστής κ. Σαμ Κέρος με τη γυναίκα του Χρυσούλα,το ζεύγος Σουρδή.

Νίκος Βήχος: What's Deluxe? - Deluxe

Από τους πιο αγαπημένους των κοσμικών στηλών είναι ο αντιπρόσωπος της  Tag Heuer, κ. Νίκος Βήχος. Όπως λέει χαριτολογώντας  ο ίδιος «πάω όπου με καλούν,μήπως πουλήσουμε και κανένα ρολόι».Ντυμένος πάντα άψογα,με προτίμηση στο κλασικό μπλέιζερ και τα γαλάζια η μπλε ριγέ πουκάμισα,οδηγεί μια Porsche Carrera 4S και καπνίζει μόνο πούρα.

Προτιμά τα Cohiba singlos 5 και από μικρά τα Partagas.Mετά από τρεις γάμους και τρία παιδιά έχει βρει την ευτυχία στο πρόσωπο της τελευταίας συζύγου του,κας Φένιας Βετούλη.Το χειμώνα είναι θαμώνας στο Baraonda και το καλοκαίρι προτιμά το Balthazar και τις διακοπές στη Μύκονο.Μάλιστα στο πρώτο  κάνει πάρτι για τα μίντια τη μέρα ακριβώς που ο κ. Καίσαρης κάνει τη δική του εκδήλωση στην Κηφισιά.

Αγαπημένη του προωθητική ενέργεια είναι όταν πηγαίνει μαζί με άλλους 280 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο στην πίστα Paul Richard και οδηγούν 31 αυτοκίνητα,από Aston Marin και Ferrari,μέχρι Porsche και Lamborghini.Μένει στο Διόνυσο και φέτος προτίμησε να κάνει κρουαζιέρα στη Βαλτική και τις βόρειες χώρες.Ο πιο στενός του φίλος είναι ο κ. Τίμος Τζάνες,της Μontblanc.

Πηγαίνουν παντού μαζί και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που τον  μπερδεύουν και τον ρωτούν «κύριε Τζάνες τι κάνετε,δεν θα έρθει ο κ. Βήχος ;».O κ. Τζάνες λατρεύει κι αυτός τα πούρα,είναι φανατικός Ολυμπιακός και του αρέσει να πιλοτάρει αεροπλάνα.Παντρεμένος δυο φορές,ζει με τη δεύτερη γυναίκα του κα. Έλενα Βρεττού,παλιά πρωταθλήτρια κολύμβησης του Ολυμπιακού και φέτος το καλοκαίρι κάνει διακοπές με ιστιοπλοϊκό,που κουμαντάρει ο ίδιος, στο Αιγαίο.

Από τα σχετικά νέα πρόσωπα στον κοσμικό χάρτη της εμπορίας ωρολογίων είναι ο κ. Νίκος Πατσέας.Συνεχιστής μια οικογενειακής παράδοσης από το 1960 μπαίνει δυναμικά στο κοινωνικό γίγνεσθαι και καταλαβαίνει ότι ο δρόμος για την ανάπτυξη περνά μέσα από τα glossy και gossip έντυπα.

Με τέσσερα κοσμηματοπωλεία στα βόρεια προάστια είναι αντιπρόσωπος των ρολογιών Girard Perregaux και από τους πιο πολύφερνους εργένηδες της πρωτεύουσας. Έχει μια από τις καλύτερες συλλογές από πανάκριβα compiquees και σπάνια ρολόγια. Τον αποκαλούν «ο κύριος 13»,γιατί όλα τα κομμάτια της συλλογής του έχουν τον αριθμό 13.Λατρεύει τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και είναι συλλέκτης μοντέλων roadster.Ανάμεσα τους μια  Mercedes SL500.

Η νεότερη είσοδος στο γκλαμουροτοπίο είναι ο 34χρονος κ. Γρηγόρης Γκόφας.Περιζήτητος εργένης ο πανύψηλος,με πολύ μακριά μαλλιά ,εκπρόσωπος των Piaget οδηγεί μια Porsche Boxster και όλο το καλοκαίρι βρίσκεται στη Μύκονο.Κάθε βράδυ περνά από το Guzel και το El Pecado.

Έξω από το μαγαζί του συγκεντρώνονται πολλοί επώνυμοι και πάντα ανοίγει σαμπάνιες για να τους καλωσορίσει.Το πιο ακριβό ρολόι που έχει πουλήσει το πήρε γνωστό βιομήχανος για τη φίλη του και πλήρωσε 120.000 ευρώ.Το χειμώνα προτιμά να τον περνά στη Γενεύη και όταν είναι στην Ελλάδα ,αν και όπως λέει «δεν είμαι σχεδόν ποτέ στην Αθήνα»,πάει για σκι στην Αράχοβα.

Εντυπωσιακή ήταν,λόγου χάρη,η εμφάνιση στο κοσμικό γίγνεσθαι του κ. Χριστόφορου Κοιλανιώτη,στο διάστημα που ήταν επικεφαλής του γκρουπ Cartier.Η αντικατάσταση του από Γάλλο διευθυντή τον εξαφάνισε από τις σελίδες των αγαπημένων περιοδικών.

Παρά την πολύχρονη παρουσία του μόλις εσχάτως μπήκε στο «παιχνίδι» και ο κ. Νίκος Ταζάρτες,παρουσιάζοντας τα καινούργια  Raymond Weil σε ένα εντυπωσιακό event,στο πολυτελές ξενοδοχείο St.John,στη Μύκονο. O κατάλογος,φυσικά,δεν κλείνει ποτέ.Νέα μέλη πάνε κι έρχονται.Ο χρόνος δουλεύει για όλους.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours