5 φρούτα που θα «απογειώσουν» τον οργανισμό σου

5φρούτα που μπορείτε να απολαύσετε σε τακτική βάση και έχουν ισάξια διατροφικά οφέλη με τα μήλα.

Τα μήλα είναι από τα πιο δημοφιλή φρούτα. Αν τα μήλα (και μόνο αυτά) πρωταγωνιστούν στη διατροφή σας, λάβετε υπόψιν σας ότι οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν να καταναλώνουμε μία ποικιλία φρούτων.

Αφήστε λοιπόν στην άκρη για λίγο τα μήλα και προχωρήστε σε μερικές εναλλακτικές επιλογές εξίσου θρεπτικές. Εξάλλου, οι αλλαγές χρειάζονται στη ζωή μας και το healthstat.gr μας προτείνει 5 φρούτα που έχουν την ίδια διατροφική αξία με ένα μήλο.

Αχλάδια

Τα αχλάδια είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν πολλά από τα θρεπτικά συστατικά των μήλων. Επίσης, τα αχλάδια περιέχουν περισσότερη ριβοφλαβίνη από τα μήλα.

Ροδάκινα

Τα ροδάκινα περιέχουν θρεπτικά συστατικά παρόμοια με τα μήλα, αλλά σε μικρότερες ποσότητες. Επίσης, τα ροδάκινα περιέχουν περισσότερη βιταμίνη Α από τα μήλα.

Κεράσια

Τα κεράσια είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχουν πολλά από τα θρεπτικά συστατικά των μήλων. Επίσης, τα κεράσια περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C, βιταμίνη Α και κάλιο από τα μήλα.

Φρούτα του πάθους

Τα φρούτα του πάθους είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχουν πολλά από τα θρεπτικά συστατικά των μήλων. Επιπλέον, τα passion fruits περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Α και σίδηρο από τα μήλα.

Σύκα

Τα σύκα είναι επίσης πλούσια σε διαιτητικές ίνες, όπως και τα μήλα. Επίσης, τα σύκα περιέχουν περισσότερο ασβέστιο, κάλιο και βιταμίνη Β6 από τα μήλα.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα μήλα έχουν συνδεθεί με χαμηλότερες πιθανότητες καρδιακών παθήσεων. Έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση 100-150 γραμμαρίων την ημέρα μήλων σχετίζεται με χαμηλότερες πιθανότητες για καρδιακές παθήσεις και παράγοντες κινδύνου όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ένας λόγος μπορεί να είναι ότι περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες. Αυτός ο τύπος ινών σχετίζεται επίσης με χαμηλότερη πιθανότητα καρδιακών παθήσεων. Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι ότι προσφέρουν πολυφαινόλες. Μερικές από αυτές μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μελέτες έχουν επίσης συνδέσει την υψηλή πρόσληψη φλαβονοειδών με μικρότερη πιθανότητα εγκεφαλικού.

Η κατανάλωση μήλων μπορεί επίσης να μειώσει την πιθανότητα διαβήτη τύπου 2. Ένας σημαντικός αριθμός μελετών διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μήλων και αχλαδιών συσχετίζεται με 18% μείωση του κινδύνου διαβήτη τύπου 2. Μόνο μία μερίδα την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κατά 3%. Η υψηλή ποσότητα πολυφαινολικής κερσετίνης στα μήλα θα μπορούσε να εξηγήσει αυτή την ευεργετική επίδραση.

Πηγή:dnews.gr

More From Author

εκ του λάμπω – ΤΑ ΛΑΜΠΡΙΑΤΙΚΑ στον ΕΛΛΗΝΟ – ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ | Εγκαίνια: Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2025

Βιβλική καταστροφή στην Μιανμάρ: «Οι νεκροί μπορεί να ανέρχονται στους 100.000», λέει ο Λέκκας – Παντού εικόνες χάους και συντρίμμια