Είναι υγιεινό να τρώμε πριν τον ύπνο; Μια ερώτηση που ακούν πολύ συχνά οι διατροφολόγοι και η απάντηση εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας, καθώς και από το τι φάγατε την ημέρα και αν λάβατε αρκετές θρεπτικές ουσίες.

Για ορισμένους διατροφολόγους, το να τρώνε πριν τον ύπνο δεν ταιριάζει. Η Jessica Spiro συνήθιζε να τρώει ένα σνακ πριν κοιμηθεί αλλά το σταμάτησε όταν συνειδητοποίησε  ότι την εμπόδιζε από το να ξυπνά πεινασμένη και να τρώει πρωινό. Τώρα, εκτός και αν πεινά, κλείνει την κουζίνα μετά το δείπνο και ο οργανισμός της την ευχαριστεί με περισσότερο χαλαρό ύπνο και άδειο στομάχι όταν ξυπνά.

Η Joan Salge Blake, που διδάσκει στο Boston University, επίσης επιλέγει βραδινό σνακ, αν και όχι πάντα. Ανακάλυψε ότι η καθημερινή συνήθεια άρχισε να φέρνει χάος στο βάρος της. Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση του μεγαλύτερου μέρους των θερμίδων αργότερα μέσα στην ημέρα και το βράδυ μπορεί να μεταβολίζεται διαφορετικά κάνοντας πιο δύσκολο τον έλεγχο του βάρους σε σχέση με το αν είχαν καταναλωθεί οι θερμίδες νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Αρκετοί διατροφολόγοι βρίσκουν ότι το σνακ πριν τον ύπνο είναι υγιεινό για αυτούς. Δείτε τις επιλογές 8 από αυτούς, όταν πεινούν πριν τον ύπνο.

Πασατέμπος

Η Kathy Siegel, επιλέγει μια μερίδα πασατέμπου που πληροί το 35% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης μαγνησίου. Το μαγνήσιο δεν βοηθά μόνο στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου και της μυϊκής και νευρικής λειτουργίας, αλλά έρευνες δείχνουν ότι τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως ο πασατέμπος μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλουν στην καθοδήγηση του βιολογικού ρολογιού, με τη μελατονίνη να ενεργοποιεί την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για να μένει κάποιος ήρεμος και χαλαρός.

Τσάι βοτάνων

Η Samantha Cassetty, δήλωσε ότι ορισμένες φορές δεν  είναι σημαντικό το τι τρώμε αλλά το τι πίνουμε. Γύρω στις 8 -9 το βράδυ της αρέσει να πίνει έλα φλιτζάνι τσάι βοτάνων. Γενικά  αγαπά τις γεύσεις που εμπνέονται από γλυκά. Η συνήθειά της δεν είναι μόνο για τους κρύους μήνες. Ακόμα και το καλοκαίρι βρίσκει χαλαρωτική τη συνήθεια, η οποία βοηθά στην προετοιμασία του ύπνου. Βρίσκει ότι οι γεύσεις εξουδετερώνουν την επιθυμία για άλλα γλυκά που δεν την αφήνουν να αισθάνεται τόσο καλά.

Δημητριακά και γάλα

Η Malina Linkas Malkani, εκπρόσωπος του Academy of Nutrition and Dietetics, δήλωσε ότι πεινά πριν κοιμηθεί. Επιλέγει μικρό μπολ δημητριακών με φυτικές ίνες και πλήρες αγελαδινό γάλα. Η κατανάλωση ελαφρού σνακ που προσφέρει κορεσμό, από φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και λιπαρά τη βοηθά να κοιμάται καλύτερα και να αποφεύγει υπερβολική κατανάλωση  τροφών που δεν προάγουν την υγεία.

Καρύδια

Η διαιτολόγος Jessica Ivey, επιλέγει σνακ την ώρα του ύπνου καθώς αποτελεί ευκαιρία για λήψη ορισμένων υγιεινών θρεπτικών. Επιλέγει να έχει δείπνο νωρίς και πεινά πριν κοιμηθεί. Ο καθένας έχει τις ανάγκες του, δήλωσε, αλλά είναι δύσκολο για αυτήν να κοιμηθεί αν πεινά- επομένως το βραδινό σνακ είναι απαραίτητο για καλό ύπνο. Επιλέγει καρύδια για υγιεινά ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα και μελατονίνη. Το γιαούρτι, για ασβέστιο και βιταμίνη D ή λίγο φυστικοβούτυρο, για καλό μείγμα πρωτεΐνης, λιπαρών και σακχάρων.

Ένα ποτήρι γάλα

Όταν η Lauren Manaker πεινά, αγαπά να πίνει ένα μικρό φλιτζάνι γάλα 2% πριν τον ύπνο. Την ικανοποιεί ο συνδυασμός πρωτεΐνης, υδατανθράκων και λιπαρών. Επίσης, το γάλα είναι πηγή του αμινοξέος τρυπτοφάνη που βοηθά στην ενίσχυση των επιπέδων της σεροτονίνης και παίζει ρόλο στη ρύθμιση του ύπνου. Επίσης παρέχει επιπλέον ενίσχυση, από το ασβέστιο, που βοηθά την διατροφολόγο να καλύψει το ποσοστό τροφών με ασβέστιο στο τέλος της ημέρας.

Γιαούρτι και ξηροί καρποί

Η συγγραφέας Toby Smithson, έχει διαβήτη και πρέπει να τρώει σνακ την ώρα του ύπνου, για να κρατά σταθερά τα επίπεδα σακχάρου. Το γιαούρτι και οι ξηροί καρποί είναι τέλειο μείγμα υδατανθράκων, πρωτεΐνης και υγιεινών λιπαρών, δήλωσε. Καθώς ακολουθεί χορτοφαγική διατροφή επιλέγει πηγή πρωτεΐνης για να βοηθήσει να εξασφαλίσει αρκετή.

Παγωμένα σταφύλια

Η Julie Lichtman, τα προτιμά ως σνακ για το βράδυ. Είναι η τέλεια ποσότητα γλύκας και η γεύση τους είναι σαν sorbet, δήλωσε. Σκοπεύει να ικανοποιεί τις λιγούρες όλες τις ώρες, ακούγοντας το σώμα της. Το τρικ είναι να βρίσκει κάποιος ισορροπία και να μην υποκύπτει σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα αργά το βράδυ, εξήγησε.

Ποπκόρν

Η Cheryl Mussatto, επιλέγει ποπκόρν για να διώξει την πείνα της. Όπως δήλωσε, είναι η τέλεια τροφή για να ικανοποιήσει την ανάγκη της για κάτι χορταστικό, τραγανό και ελαφρώς αλατισμένο. Περιέχει φυτικές  ίνες και πολυφαινόλες, που δρουν ως αντιοξειδωτικά, μειώνοντας τη φλεγμονή.

Πηγή:healthweb.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours