ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες; (Debate)

Ποιος ο νικητής στη μεγάλη μάχη των Χριστουγέννων;

Δίλημμα αποτελεί το πόσα μελομακάρονα ή κουραμπιέδες μπορούμε να καταναλώσουμε χωρίς να επιβαρυνθούμε με περιττά κιλά, καθώς επίσης και τι από τα δύο γλυκά είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε.

Debate

Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες;

melomakarona vs kourampiedes

Συνεπώς…

Στο ερώτημα «Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες», νικητής είναι ΤΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟ χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες (C, E) και σε καλά λιπαρά.

Ωστόσο, και σε αυτήν την περίπτωση η ποσότητα που καταναλώνεται θα πρέπει να είναι μικρή (2-4 κομμάτια/εβδομάδα) στο πλαίσιο μίας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Bonus: Πρωτοχρονιάτικο Debate

Βασιλόπιτα τύπου κέικ ή βασιλόπιτα τύπου τσουρέκι;

vasilopita keik vs tsoureki

Κοιτάζοντας τα παραπάνω στοιχεία οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως η βασιλόπιτα τύπου τσουρέκι είναι περισσότερο ωφέλιμη για τον οργανισμό μας από την βασιλόπιτα τύπου κέικ, αφού συνδυάζει την απόλαυση της γλυκιάς γεύσης με χαμηλότερη πρόσληψη θερμίδων, νατρίου και λιπαρών.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *