Το ξέσπασμα του Κώστα Κρομμύδα κατά του Πέτρου Φιλιππίδη – “Νόμιζε ότι θα έφευγε για διακοπές;”

Την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, σχολίασε ο ηθοποιός και συγγραφέας, Κώστας Κρομμύδας μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Δεν νομίζω ότι θα περίμενε κανείς αυτή την εξέλιξη. Ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος θα έγραφε ότι διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου (σ.σ. Δημήτρης Λιγνάδης) και ένας ηθοποιός όπως ο Φιλιππίδης θα βρίσκονταν στη φυλακή με κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Θα το θεωρούσαμε υπερβολικό» σημείωσε ο Κώστας Κρομμύδας.

«Έχει γίνει η αρχή. Ευτυχώς οι άνθρωποι αποφάσισαν να μιλήσουν. Είμαι βέβαιος ότι έπειτα από όλα αυτά θα σκεφτεί πάρα πολύ σοβαρά κάποιος, τουλάχιστον στον δικό μας κλάδο, να απλώσει χέρι ή να προσπαθήσει. Ξέρετε αυτοί οι άνθρωποι έχουν την υπεροψία, έχουν την εξουσία στα χέρια τους, που τους δίνει την άνεση να μπουν στην διαδικασία, όχι απλά να προχωρήσουν σε μια παρενόχληση στα λόγια αλλά να προβούν και στην πράξη. Νιώθουν ότι είναι στο απυρόβλητο» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα στον χώρο της τέχνης αλλά όχι μόνο σε αυτόν.

Σύμφωνα με τον Κώστα Κρομμύδα «δεν μπορεί ξαφνικά όλοι οι καλλιτέχνες, όλοι οι ηθοποιοί να γινόμαστε τέρατα, επειδή δύο είναι πραγματικά τέρατα’’». «Δεν έχω πρόβλημα να το πω, εφόσον αποδειχθούν οι κατηγορίες που τους βαραίνουν. Οι καταγγελίες είναι πολλές… Δεν μπορεί ξαφνικά εισαγγελέας και ανακριτής να αποφασίζουν να κλείσουν καλοκαιριάτικα έναν άνθρωπο στη φυλακή, ο οποίος… νόμιζε ότι θα έφευγε για διακοπές; Αυτό το ‘’δεν μπορώ τι μου κάνετε τώρα’’ και τον έπιασαν τα κλάματα… Τι περίμενε δηλαδή; Ότι θα του έλεγε ανακριτής και εισαγγελέας ‘’πήγαινε διακοπές και έλα Σεπτέμβριο να τα πούμε’’» είπε αναφερόμενος στην αντίδραση του Πέτρου Φιλιππίδη όταν έμαθε ότι θα προφυλακιστεί.

«Φοβάμαι ότι πολύ σύντομα θα ξεχάσουμε. Έχουμε κοντή μνήμη δυστυχώς. Το νομοθετικό πλαίσιο να είναι αυστηρό» κατέληξε ο ηθοποιός.

Από την πλευρά της, η ηθοποιός Σοφία Μανωλάκου υπογράμμισε την ανάγκη ο καλλιτεχνικός χώρος «να αποτελέσει παράδειγμα και να μην υπάρχουν άλλα τέτοια περιστατικά σε κανέναν χώρο».

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours