Συγγραφείς εγκαταλείπουν το πρακτορείο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ – «Για τα δικαιώματα των τρανς»

Οι Fox Fisher, Drew Davies και Ugla Stefanía Kristjönudóttir Jónsdóttir γνωστοποίησαν πως δεν θα συνεργάζονται πλέον με την Blair Partnership, την εταιρεία με έδρα το Λονδίνο που εκροσωπεί κάθε πτυχή του έργου της δημιουργού του Χάρι Πότερ, καθώς δεν έχουν πειστεί πως η εταιρεία «στηρίζει τα δικαιώματά μας με κάθε τρόπο». Άλλος ένας δημιουργός φέρεται να έχει επίσης παραιτηθεί από το πρακτορείο, ωστόσο ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

Σε κοινή ανακοίνωση, οι Fisher, Davies και Jónsdóttir τόνισαν πως, έπειτα από τα πρόσφατα σχόλια της Ρόουλινγκ σχετικά με την εμμηνόρροια, ζήτησαν από το πρακτορείο να «επαναβεβαιώσει τη δέσμευσή του στα δικαιώματα και την ισότητα των τρανς». Παρόλα αυτά και μετά από ιδιωτικές διαβουλεύσεις, ανέφεραν πως «νιώθουμε πως ήταν ανήμποροι να δεσμευτούν σε όποια δράση που εμείς θεωρούσαμε κατάλληλη και ουσιαστική».

Ως αποτέλεσμα οι συγγραφείς αποφάσισαν να μη συνεχίσουν να εκπροσωπούνται από το συγκεκριμένο πρακτορείο: «Η ελευθερία του λόγου μπορεί μόνο να υποστηριχθεί όταν οι δομικές ανισότητες που εμποδίζουν τις ίσες ευκαιρίες για υποεκπροσωπούμενες ομάδες αμφισβητηθούν και αλλάξουν».

Σε απάντησή της, η Blair Partnership δήλωσε υπερήφανη από την ποικιλομορφία απόψεων που εκφράζονται από τους δημιουργούς της, ωστόσο δεν μπορεί να κάνει συμβιβασμούς ως προς τη «δομική ελευθερία» που επιτρέπει στους συνεργάτες της το δικαίωματα να εκφράζουν τις σκέψεις και τις απόψεις τους.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του λογοτεχνικού πρακτορείου, «πάντα θα προασπιζόμαστε διαφορετικές φωνές θα πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου για όλους, όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να «επανεκπαιδεύσουμε» το προσωπικό για να ικανοποιήσει τα αιτήματα μιας μικρής ομάδας πελατών».

Υπενθυμίζεται πως η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ πυροδότησε οργή εναντίον της, με τα «τρανσφοβικά» tweets που έκανε σχετικά με την εμμηνόρροια, όταν στις αρχές Ιουνίου μοιράστηκε έναν σύνδεσμο προς άρθρο με τίτλο: «Δημιουργία ενός πιο ισότιμου κόσμου μετά την COVID-19 για άτομα με εμμηνόρροια». Η Ρόουλινγκ σχολίασε: «»Άτομα με εμμηνόρροια». Είμαι σίγουρη ότι υπήρχε μια λέξη για αυτούς τους ανθρώπους. Κάποιος να με βοηθήσει…Wumben; Wimpund; Woomud;»

Πληροφορίες από Guardian

About Post Author

+ There are no comments

Add yours