ΥΛΙΚΑ
• 700 γρ. χοιρινός λαιμός στέικ
• 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
• 250 γρ. μανιταράκια
• 70 γρ. brandy
• Φρεσκοκοπανισμένο πιπέρι

Για τη μαρινάτα

120 γρ. χυμό από κιτρόμηλο (ή
συνδυασμό πορτοκάλι/λεμόνι)
• Λίγο αλάτι
• 200 γρ. κρύο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το προηγούμενο βράδυ (ή 2 ώρες προτού το ψήσουμε) βάζουμε το κρέας μαζί με τα υλικά της μαρινάτας και κρατάμε στο ψυγείο.

Όταν θέλουμε να τα ψήσουμε, πλένουμε πρώτα τα μανιταράκια και τα κόβουμε στα 4. Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε, ανακατεύοντας πού και πού. Τα βγάζουμε σε πιάτο και στο ίδιο τηγάνι (ζεστό) βάζουμε τα στέικ, αφού πρώτα τα στραγγίσουμε από τη μαρινάτα.

Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοκκινίσουν και από τις δύο μεριές (μερικά λεπτά μόνο). Ρίχνουμε
το brandy και φρεσκοκοπανισμένο πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τα μανιταράκια και βράζουμε για 1’ ακόμα.

Σερβίρουμε με ένα αρωματικό ρύζι.

Αρωματικό ρύζι


ΥΛΙΚΑ

• 200 γρ. ρύζι Καρολίνα
• 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
• 1 μικρό κρεμμύδι
• Ξύσμα από 1 μικρό κιτρόμηλο
• 1 ξύλο κανέλα
• Αλάτι
• 500 γρ ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε μέχρι φωτιά μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε το ρύζι, το ξύσμα από το κιτρόμηλο, την κανέλα και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1’. Ρίχνουμε το νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό.

Από Μαριλένα Ιωαννίδου
xrysessyntages.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours