Φτιάξτε το δικό σας σουβλάκι με γύρο κοτόπουλο

Ο γρήγορος και εύκολος γύρος κοτόπουλου αποτελεί μια νόστιμη σπιτική συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε τις νύχτες παρέα με τους φίλους σας. Η οικογένειά σας θα λατρέψει αυτή την απλή συνταγή!

Σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο

Συστατικά συνταγής:

  • μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα (910 g), επίπεδα
  • ½ μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι
  • 1 ξύλινο σουβλάκι

Μαρινάδα:

  • 2 φλιτζάνια ελληνικό γιαούρτι (570 γρ.)
  • ¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού (60 mL)
  • ¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο (180 mL)
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κύμινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Τζατζίκι:

  • 1 μεγάλο αγγούρι, τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια ελληνικό γιαούρτι (570 γρ.)
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού (60 mL)
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, για γεύση
  • πιπέρι, για γεύση
  • 8 πίτες
  • κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • ντομάτα, σε φέτες

Παρασκευή συνταγής:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατέψτε καλά.
  • Σε ένα ξύλο κοπής, τοποθετήστε ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης πάνω από τους μηρούς του κοτόπουλου και χτυπήστε μέχρι περίπου ½ ίντσα (1 cm) πάχος με ένα σφυρί κρέατος, πλάστη ή βαρύ τηγάνι.
  • Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ή πλαστική σακούλα γαλόνι, συνδυάστε τους μηρούς κοτόπουλου και τη μαρινάδα, ανακατεύοντας καλά για να επικαλυφθούν. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα και μέχρι μία ημέρα.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 400°F (200°C).
  • Ψιλοκόψτε το αγγούρι, φροντίστε να στύψετε τυχόν περίσσεια υγρού.
  • Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το τζατζίκι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Σε ένα ταψί ή σε ένα μεγάλο τηγάνι από μαντεμένιο, χρησιμοποιήστε το μισό κρεμμύδι ως βάση και τοποθετήστε το σουβλάκι κάθετα σαν σούβλα. Σουβλίζετε τους μηρούς του κοτόπουλου ξεχωριστά, περιστρέφοντας το καθένα κατά 90 μοίρες.
  • Ψήστε για 1,5 έως 2 ώρες, έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 165°F (75°C). Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Κόβουμε φέτες κοτόπουλου για να γεμίσουμε μια πίτα. Περιχύνουμε με φέτες κρεμμυδιού, φέτες ντομάτας και σάλτσα τζατζίκι.

Καλή σας απόλαυση!!!

ΠΗΓΗ

About Post Author