Το καλύτερο σάντουιτς με τόνο  

Ιδανικό για ελαφρύ γεύμα ή για να βάλετε στο ψυγειάκι και να το πάρετε στο πικνίκ, στην παραλία ή το βουνό.


Από
Νίνα Θεοχαρίδου

Χρόνος: 5-10 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 1 πολύ μεγάλο ή 2 μέτρια σάντουιτς):

1 κονσέρβα τόνου (150 γρ. περίπου) είτε σε λάδι, είτε σε νερό, καλά στραγγισμένη

1/3 φλ. τυρί κότεϊτζ  (cottage cheese)

1 γεμάτη κουταλιά μαγιονέζα

1 τρυφερό κλωνάρι σέλινο, σε λεπτά φετάκια (1/2 φλ. περίπου)

2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

1 κουταλιά στραγγισμένη κάππαρη

1 κουταλιά χυμός λεμονιού

1-2 πρέζες ψιλοκομμένος άνηθος (προαιρετικά)

1 γεμάτη κουταλιά πολύ ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 κοφτό κουταλάκι μουστάρδα (Dijon καλύτερα)

2-4 φέτες ψωμί φόρμας (Sliced) άσπρο ή ολικής αλέσεως, ψημένες, αν θέλετε, σε τοστ

μαρουλόφυλλα τεμαχισμένα

Εκτέλεση

Σπάζετε σε κομματάκια τον τόνο και τον βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ψωμί και τα μαρουλόφυλλά) και τα ανακατεύετε να σμίξουν.

Μοιράζετε το μίγμα στα δυο, αν θα φτιάξετε 2 σάντουιτς και το βάζετε πάνω σε μια φέτα ψωμί (ή το βάζετε όλο σε 1 φέτα). Το σκεπάζετε με μαρουλόφυλλα και κλείνετε το σάντουιτς με τη δεύτερη φέτα ψωμιού. Το συμπιέζετε ελαφρά με την παλάμη σας να κλείσει και το κόβετε διαγώνια σε 2 κομμάτια. Το τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και το κρατάτε δροσερό μέχρι το σερβίρισμα.   

Σημείωση: Αν θα σερβίρετε τα σάντουιτς αμέσως, τότε μαζί με τα μαρουλόφυλλα μπορείτε να βάλετε και φετάκια ντομάτας. Αν όμως θα τα σερβίρετε αργότερα, μην βάλετε ντομάτα γιατί θα υγράνει το ψωμί.

About Post Author