Συνταγή για ραβανί του Στέλιου Παρλιάρου

Ντελικάτη γεύση, λεπτά αρώματα και αέρινη υφή χαρακτηρίζουν το ραβανί, ένα παραδοσιακό γλυκό με βάση το σιμιγδάλι.

ΥΛΙΚΑ

Για το ραβανί

6 αβγά
140 γρ. ζάχαρη
180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο ακόμα για το ταψί)
50 γρ. ινδική καρύδα, τριμμένη
λίγο βούτυρο Lurpak, για το ταψί

Για το σιρόπι

300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
1 λεμόνι, κομμένο στα 2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ραβανί

Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 24 x 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για 20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει. Περιχύνουμε το κρύο ραβανί με το σιρόπι ζεστό. Πασπαλίζουμε με την ινδική καρύδα και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή σε ρόμβους.

Για το σιρόπι

Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι για 3 λεπτά.

About Post Author